YSK Kararından Sonra Gezi Aktörleri Tekrar Sahnede

YSK’nın İstanbul kararı, 2013 senesindeki Gezi kalkışmasının bütün aktörlerini tekrardan bir araya topladı. TÜSİAD, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve olağanüstü organize sanatçılar tekrardan gün yüzüne çıktı.

09.05.2019-10:08 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-10:25)

Gezi olaylarında birkaç ağacı öne sürerek Türkiye'ye 'renkli devrim' ihraç etmeye uğraşan aktörler tekrardan görev başında. Benzer senaryo bu defa Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) şaibeli İstanbul seçimlerine ilişkin kararından sonra oynanmaya başladı. Peş peşe gelen açıklamalarla halkı YSK ve hükümete karşı sistematik olarak kışkırtma çabası içerisindeler. 

TÜSİAD ŞAŞIRTMADI

YSK kararından sonra ilk açıklama 28 Şubat sürecinin sivil karargâhı olan TÜSİAD tarafından yapıldı. Gezi olaylarını 'demokrasinin mayalanması' olarak niteleyen TÜSİAD, 31 Mart'ta binlerce oyun organize şekilde çalınmasının 'görmezden gelinmesini' talep etti. Açıklamada "31 Mart yerel seçim sonuçları açıklanmadan evvel vurgulamış olduğumuz gibi, kapsamlı bir ekonomik ve demokratik reform gündemine odaklanmamız gereken bu dönemde, seçim ortamına geri dönmek kaygı vericidir" sözleri kullanıdlı.

GEZİ DÖRTLÜSÜ YİNE BİR ARADA

Gezi olaylarında işi, hükümete "Üçüncü Köprü yapılmayacak", "Kanal İstanbul projesi durdurulacak" diye muhtıra vermeye kadar uzatan Taksim Dayanışması'nın bileşenleri DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yine ortak bir açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamada direk olarak YSK hedef alınarak 24 Haziran seçimlerinin meşruiyeti tartışmaya açıldı:

"YSK bu kararıyla, sandık kurullarının benzer biçimde teşekkül ettiği 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de 'tam kanunsuzluk' hali doğurmuştur. Bu ülkede demokrasiyi yeniden kuracak olan ise işçilerin, emekçilerin, halkın birleşik ve örgütlü mücadelesi olacaktır." 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal