YSK, İstanbul'un İlçeleri ile Alakalı Kararını Verdi

Yüksek Seçim Kurulu, CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul'daki ilçe seçimlerinin de iptal edilmesi doğrultusundaki başvurusunu reddetti.

13.05.2019-16:09 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-16:31) YSK, İstanbul'un İlçeleri ile Alakalı Kararını Verdi

CHP ve İYİ Parti, İstanbul'un ilçe seçimlerinin tam kanunsuzluk sebebiyle iptalini talep etmişti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP ve İYİ Parti'nin, İstanbul'da bütün ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptal edilmesi için "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle ayrı ayrı yaptıkları başvuruları reddetti.

CHP VE İYİ PARTİ SEÇİMİN İPTALİ İÇİN BAŞVURU YAPMIŞTI

CHP, "sandık kurullarında kamu personeli olmayan kişilerin görev yaptığı" gerekçesiyle İstanbul'da 31 Mart 2019'da gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edilmesi sebebiyle, İstanbul'daki bütün ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptal edilmesi için "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle YSK'ya başvuru yapmıştı. İYİ Parti de aynı talepte bulunmuştu.

YSK, BAŞVURULARI REDDETTİ

YSK, bugünkü gündem toplantısında bütün başvuruları görüştü.

Kurul, CHP ve İYİ Parti'nin sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlükler sebebiyle İstanbul'daki bütün seçimlerin iptali ile 24 Haziran seçimlerinin iptal edilmesi istemlerini reddetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal