YSK, Erdoğan'ın 'Diploması Sahte' Başvurusuna Kararını Verdi!

Yüksek Seçim Kurulu, eski hakim Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasının incelenmesi için yaptığı başvuruyu reddetti.

08.06.2016-18:47 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) YSK, Erdoğan'ın 'Diploması Sahte' Başvurusuna Kararını Verdi!

Kamuoyunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diploması 'var mı yok mu' tartışmaları sürerken, YSK'dan flaş bir karar geldi.

Yüksek Seçim Kurulu, eski hakim Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasının incelenmesi için yaptığı başvuruyu reddetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreninde konuşmuş, burada gerçekleştirdiği konuşmada, son günlerde gündemde yer alan 'diploma' tartışmasına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Marmara Üniversitesi mezunu durumundayım" demişti.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki diploma tartışmalarıyla ilgili, "Ne amaçla sürekli köpürtülüp gündeme getirildiği ortada. Diplomanın kopyaları internet sitelerinde ve gazetecilerle paylaşıldı. Rektörümüzün de açıklamaları var. Ne yapalım yani milyonlarca çoğaltıp adreslere mi gönderelim?

Aslı astarı olmayan bir şey olduğunu kendileri de görürler ama dert başka. Erdoğan karşıtlığı prim yapıyor, birileri bunu gündemde tutarak prim yapmaya çalışıyorlar" dedi.

ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU KİMDİR?

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin seçim tutanağının 'tam kanunsuzluk' içerdiği gerekçesi ve cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesi talebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal