YSK Başkanı Yurt Dışında Kullanılan Oy Sayısını Açıkladı

YSK Başkanı Sadi Güven, şu ana kadar yurt dışında kullanılan oy sayısını açıkladı. Yurt dışında 1 milyon 227 bin kişinin oy kullandığını açıklayan Güven, bu sayının daha da artacağını belirtti.

19.06.2018-10:29 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-10:23) YSK Başkanı Yurt Dışında Kullanılan Oy Sayısını Açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven yurtdışı ve gümrüklerde oy verilmesi ve taşınan seçmenlerle alakalı sayıları duyurdu.

Güven şunları kaydetti: “Yurtdışında ve gümrüklerde an itibarıyla oy veren seçmen sayımız 1 milyon 227 bin 931, bu sayı daha da yükselir. Mahalledeki sandık sonuç tutanağının Türkiye çapında yansımasına dek bütün dönemi neticeleri ile tarayarak, YSK’ya geldiği zaman eş zamanlı siyasi partilere yolluyoruz. Dünyada ilk defa biz gerçekleştiriyoruz, şeffaflık için bunu dünyada ilk gerçekleştiren belki biziz ve çok emniyetli bir seçim yaptığımızı düşünüyorum. Daha önce ilçelerden gelen rakamları dikkate alarak taşınan seçmeni 144 bin olarak duyurduk. Fakat o vakit sandıklardaki seçmen listeleri, sayıları tam net değildi, şimdi rakam belli. Bu seçimde bu biçimde taşınan seçmen sayısı 120 bin 724.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal