YSK Başkanı Sadi Güven'den Yeni Açıklama: Bilgileri Açıklamak Yargı Sürecine Aykırı

Seçim sonuçlarına itirazlar ile alakalı açıklamalar yapan YSK Başkanı Sadi Güven: Benden her dosya için açıklama beklemeyin. Ayrıntılı bilgileri daha önceki seçimlerde de açıklamadı. Yargı sürecine aykırı olur.

05.04.2019-10:41 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-11:03) YSK Başkanı Sadi Güven'den Yeni Açıklama: Bilgileri Açıklamak Yargı Sürecine Aykırı

İstanbul'da oy sayımı sürerken Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven'den açıklama geldi. Basın menspularının sorularını cevaplayan Güven, "Yargı sürecinde hakimler açıklama yapmaz. Bilgi vermem yargı sürecine aykırı olur." dedi.

Güven'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

YSK'nın iki vazifesi var. Bir tanesi yargı vazifesi ve bir tanesi de seçim ile alakalı hazırlıklar ile seçimi idare etme görevi. Seçimin bitmesinden sonra yargı ile alakalı YSK'nın görevi başladı. Şu anda yaptığımız da tam bu. YSK olarak 11 yüksek mahkeme üyesi önüne gelen şikayetlerle alakalı toplanıp dosyalarla alakalı karar veriyor.

"SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

Biz bu kararı verirken kanuni olarak temsilci bulundurma hakkına sahip AK PARTİ, CHP, MHP, HDP ve İYİ Parti temsilcileri de karar verme sürecinde yapmış olduğumuz bütün toplantılarda hazır bulunuyorlar ve kurula kendi görüşlerini bildirmek kaydıyla katkı sağlıyorlar. Kurul bu biçimde önüne gelen dosyaları bir an önce neticelendiriyor. Bu süreç sürüyor.

"HAKİMLER BAKTIKLARI DAVA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMAZ"

Şunu herkes bilmeli ki, yargı süreci içerisinde hakimler bakmış oldukları davalarla alakalı herhangi bir açıklama yapmazlar. Sizin haber alma özgürlüğünüz var, vazifeniz de tam da bu fakat benden her bir dosya için açıklama beklemeyin. Bunu söylemeyeceğim, daha önceki seçimlerde de bunu ifade ettim.

"BİLGİ İSTEMEYİN, VERMEM DOĞRU DEĞİL"

Yargı sürecinden önce diğer hususlarda ayrıntı bilgi verdiğim halde, yargı sürecinde bakmış olduğumuz davaların içeriğiyle alakalı herhangi bir açıklama yapmayacağım. Bunu YSK'daki temsilcisi olan siyasi partilerden ve ilçe seçim kurullarından alabilirsiniz. Fakat benden "şu dosya geldi, oy çokluğu oldu" gibi benden ayrıntı bilgi istemeyin. Bunu daha önceki seçimlerde de söylemedim. Vermem de doğru değil. Yargı sürecine aykırı bir şey olur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal