YSK Başkanı Sadi Güven: 13 Seçim Müdürü Başka İllerde Görevlendirildi

YSK Başkanı Sadi Güven'de dikkat çeken bir açıklama geldi. Güven, İstanbul seçimlerindeki usulsüzlüklerin dikkate alınarak 13 seçim müdürünün başka illerde görevlendirildiğini söyledi.

06.06.2019-11:51 - (Son Güncelleme: 06.06.2019-11:45)

YSK Başkanı Sadi Güven, "Kanuna aykırı görevlendirme yapan ilçe seçim kurulu başkan ve diğer sorumlular hakkındaki suç duyurusu HSK'ye gönderilmiştir." dedi.

Güven, paylaştığı yazılı açıklamada, 31 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde vazife yapan ve haklarında soruşturma açılan ilçe seçim kurulu başkanları ile diğer görevlilerin, 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimlerinde vazife almaları ile alakalı açıklamalar yaptı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İstanbul'a bağlı seçim müdürlüklerinde vazife yapan müdür ve diğer sorumlular hakkında, seçimin iptaş edilmesine dayanak oluşturan usulsüz işlemler sebebiyle disiplin soruşturması açıldığını söyleyen Sadi Güven, "Sandık kurulu başkanlarının ve memur üyelerinin usulsüz olarak belirlenmesindeki yoğunluk dikkate alınarak, 13 seçim müdürü başka illere görevlendirilmiştir." bilgisini aktardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal