YSK Başkanı Sadi Güven: 100 Bin İmza İçin Gerekli Alt Yapımız Var

YSK Başkanı Güven, alt yapı problemlerinin bulunmadığını ifade ederek, "Adaylara ilişkin teklifte bulunulduğunda, herkese imzasını aldıktan sonra bir örnek vereceğiz’’ şeklinde konuştu.

01.05.2018-18:54 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-18:53) YSK Başkanı Sadi Güven: 100 Bin İmza İçin Gerekli Alt Yapımız Var

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, YSK'dan çıkışında basın çalışanlarının sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne yönelik açıklamada yapan Sadi Güven, bir muhabirin, "Bazı adayların, '100 bin imza toplarız ama YSK'nın alt yapısı yeterli mi?' şeklinde bir kaygısı var. Bu durumu nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna, şu cevabı verdi:

"Bizim alt yapımız kesinlikle yeterli düzeyde var. Adaylara ilişkin teklifte bulunulduğunda, herkese imzasını aldıktan sonra bir örnek vereceğiz. Ayrıca bir örnek ıslak imzayı kendimize saklayacağız, bir örneğini de sisteme atacağız."

Seçime aday olanların, istedikleri anda kaç imza toplandığını görme imkanları olacağını ifade eden YSK Başkanı Sadi Güven, "Bu konuda herhangi bir problem yok. İlçe seçim kurullarımız olacak. Yığılma, teveccüh fazla olursa da olabilir, doğal bir şey. Ülke dışı ilçe seçim kuruluna da yurt dışı seçmenler gelip imza verecekler" yorumunu yaptı.

YSK Başkanı Sadi Güven, YSK'nin eleman sıkıntısı bulunmadığının altını çizen, "Bütün ilçe seçim kurullarına talimat verdim, herkes yeteri kadar personel alabilecekler." diye konuştu.

Diğer yandan, cumhurbaşkanı seçimi için imza vermek isteyen ülke dışı seçmenlerin Ankara'da bulunan Yurtdışı İlçe Seçim Kuruluna başvuru yapması gerekiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal