YPG/PKK'nin Silah Deposunda ABD'nin Havan Topları Ele Geçirildi!

Rasulayn'da ele geçirilen YPG/PKK'ya ait büyük silah deposunda ABD'nin havan topları da ele geçirildi.

04.11.2019-10:50 - (Son Güncelleme: 04.11.2019-12:45)

Barış Pınarı Harekatı'nda teröristlerden arındırılan Rasulayn ilçesinde ele geçirilen YPG/PKK'ya ait büyük silah deposunda ABD'nin havan topları da ele geçirildi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Rasulayn ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Güvenlik çalışmalarında SMO unsurları, teröristlere ait büyük bir silah deposunu daha ele geçirdi. Depoda, üzerinde İngilizce açıklamalarla teknik bilgilerin yer aldığı çok sayıda sandık bulunuyor.

ABD malı olduğu anlaşılan 60 kadar mühimmat sandığının her birinde, ikişer adet havan topu mermisi yer alıyor. 120 milimetrelik havan toplarının 8 kilometre menzile sahip olduğu düşünülüyor.

ABD MÜHİMMATLARI DAHA ÖNCE DE ELE GEÇİRİLDİ

19 Ekim'de yayımlanan haberde, Rasulayn'ın güneyinde M4 kara yolu üzerinde yapılan arama tarama faaliyetleri esnasında YPG/PKK'lılara ait büyük bir silah deposunda Amerikan yapımı uçak savar mühimmatı bulunduğunu bildirmişti.

Sandıkların üzerinde ABD devletinin lojistik işlerini gören Genel Hizmetler İdaresine ait "GSA" logolu yazılar bulunuyordu. GSA, ABD Savunma Bakanlığı ve federal kurumların birçok askeri ihtiyacını gideriliyor. Ülke içinde ve dışında bilhassa savaş bölgelerinde ABD'li kurumların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'yi YPG/PKK'ya on binlerce tır dolusu silah ve mühimmat sevk ederek müttefiklik ilişkilerine zarar verdiği hususunda uyarmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal