YPG/PKK Türkiye'ye Karşı Esed İle Masaya Oturmak İstiyor

Terör örgütü YPG/PKK, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapmayı planladığı operasyona karşı Esed rejimiyle iş birliği yapmanın yollarını arıyor.

08.10.2019-14:19 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-14:15)

Terör örgütü YPG/PKK'nın uzantısı SDG'nin sözde komutanı Mazlum Abdi adıyla da bilinen Şahin Cilo, Fırat'ın doğusuna askeri operasyon hazırlıklarını tamamlayan Türkiye'ye karşı savaşmak için Beşşar Esed ile ortaklık yapmayı düşündüklerini bildirdi.

YPG/PKK, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlıklarını tamamlaması ve ABD güçlerinin de sınır hattından çekilmeye başlaması üzerine, Esed rejimi ile yakınlaşmaya ve iş birliği arayışı için çalışmalara başladı.

YPG/PKK'ya ait olduğu bilinen web sitelerine göre, Şahin Cilo isimli terörist, Türkiye'ye karşı savaşmak için Beşşar Esed ile ortaklık kurmayı düşündüklerini aktardı.

TÜRKİYE'NİN HAREKAT PLANLARINI ÖNLEMEK İSTİYOR

Terör örgütü böylece rejimin resmi kalkanını kullanarak Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna geçmesini önlemeyi ve işgalini sürdürmeyi amaçlıyor.

YPG/PKK, geçen yıl da Türkiye'nin düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı sırasında rejimle Afrin'e girmesi için görüşmeler yapmıştı ancak sonuç alamamıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal