YPG'li Teröristler ile DEAŞ'lı Teröristlerin Türkiye Anlaşmasını Detayları Ortaya Çıktı

Terör örgütü YPG/PKK ile DEAŞ arasında gerçekleştirilen pazarlığın içeriği meydana çıktı. Buna göre, YPG/PKK, Suriye'de teslim olan DEAŞ'lı teröristler ve ailelerine, kendi işgal bölgesi haricine çıkarma sözü vererek, teröristlerin Türkiye topraklarına sızmalarının yolunu açtı.

02.03.2019-17:18 - (Son Güncelleme: 02.03.2019-17:07) YPG'li Teröristler ile DEAŞ'lı Teröristlerin Türkiye Anlaşmasını Detayları Ortaya Çıktı

YPG/PKK ve ABD'nin, Suriye-Irak hududundaki Deyrizor ilinin Bagoz beldesinde sıkışan son DEAŞ'lı grupla 15 Şubat'ta anlaşmaya varmasının sonrasında DEAŞ'lıların teslim olma ve ailelerinin tahliye süreci sürüyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN VARDIĞI ANLAŞMANIN İÇERİĞİ BELLİ OLDU

AA, iki terör örgütünün vardığı anlaşmanın içeriğine ulaştı. Buna göre, YPG/PKK, DEAŞ'lılar ve ailelerinin, talep etmeleri halinde örgütün kamplarında kalmalarına izin verecek.

Örgüt, kampta kalmak istemeyenlere ise Fırat Kalkanı Harekatı, Afrin ve Esad rejimi bölgesi gibi yerlere kaçak yollarla çıkarma sözü verdi.

YPG/PKK'nın son anlaşması, Ekim 2017'de Rakka'da kuşattığı DEAŞ'lıları Türkiye topraklarına geçirme planını hatırlattı.

DEAŞ'LI TERÖRİSTLER TÜRKİYE SINIRINA YÖNELMİŞTİ

Örgüt, Rakka şehir merkezinde kuşattığı DEAŞ'lı teröristlerle anlaşmaya vararak bölgeden çıkarmış, bunların önemli bir kısmını Türkiye'ye sızmak üzere sınır hattına göndermişti. Teröristlerin kaçakçılar yoluyla Türkiye'ye sızdırılmaları uluslararası medyaya konu olmuştu.

İŞGAL ATINDAKİ HAREKET SERBESTİSİ

YPG/PKK, kamptan çıkmak isteyenlere bir tür "özel seyahat belgesi" verecek. DEAŞ'lılar ve aileleri, bu şekilde YPG/PKK işgalindeki yerlerde hareket ve ikamet edebilecek.

İki terör örgütünün, yaralı DEAŞ'lıların durumu ile alakalı vardıkları uzlaşmaya göre, bu kişiler YPG/PKK işgalindeki hastanelerde tedavi edilerek, en geç 2 ay içerisinde taburcu olacak.

DEAŞ'IN İŞGAL ALANI GERİLEDİ

Fırat Nehri'nin doğusundaki son bölgesini yitiren DEAŞ'ın işgal alanı Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 2'sine düştü. Örgüt yalnızca rejim kuşatmasındaki çöl bölgesinde varlık gösteriyor.

Terör örgütü YPG/PKK ise Suriye topraklarının yüzde 28'ini kontol ediyor.

Rejim güçleri ülkenin yaklaşık yüzde 60'ında hakimiyetini elinde tutarken, askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrol ettiği alan ülke topraklarının yaklaşık yüzde 10'una karşılık geliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal