YPG'li Sözde Lider: Suriye Ordusuna Katılmak İçin Görüşmeye Hazırız

Terör örgütü YPG'nin Reuters'a konuşan bir yetkili, Suriye'deki krize siyasi bir çözüm bulunduğu takdirde, SDG'nin içindeki "Kürtlerin Suriye ordusuna katılmak için görüşmeye hazır olduğunu" bildirdi.

24.10.2019-15:38 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-15:33)

Rus RIA Haber Ajansı'na açıklamada bulunan terör örgütünün sözde yetkilisi, Perşembe günü sınırın 32 kilometre güneyine çekildiğini de kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Vershinin de öğlen saatlerinde, Türkiye ile Soçi'de varılan mutabakat uyarınca, "Kürt güçlerin Suriye-Türkiye sınırındaki bölgelerden çekilmeye başladığı" açıklamasında bulundu.

Rus Interfax Haber Ajansı'na göre Vershinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 22 Ekim'de Soçi'de vardığı mutabakatta yer alan "YPG'nin sınırın 30 kilometre güneye çekilmesi" maddesinin yerine getirilmeye başladığını aktardı.

Rus RIA Haber Ajansı da, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Rusya'nın bir hafta içinde Suriye'ye polis görevi görecek 276 askerini ve 33 ünite askeri techizat göndereceğini ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal