Yozgat'ta Öğretmen Kuyruğu

Yozgat'ta bir ilkokulda çocuğunu istedikleri öğretmene kaydettirmek isteyen veliler, gece okulun önüne gelerek kuruk oluşturdu.

02.07.2018-13:05 - (Son Güncelleme: 02.07.2018-12:57) Yozgat'ta Öğretmen Kuyruğu

Yozgat'ta çocuklarını istedikleri öğretmene ön kayıt yaptırmak isteyen veliler, akşam saatlerinden sonra okulun önünde nöbete başladı.

Çocuklarının ön kaydını gerçekleştirmek ve istediği öğretmeni seçmek isteyen yaklaşık 50 veli, akşamdan sonra Milli Eğitim Vakfı İlkokulu önünde nöbet tuttu.

Bazı veliler, çocuklarını battaniyeye sarmalayıp okul önünde nöbet tuttu.

Kendi içlerinde sıra listesi yapan veliler, mesainin başlaması ile çocuklarını okula kayıt yaptırmanın heyecanını yaşadı.

Torununu kaydettirmeye giden Serkan Civelek, istedikleri öğretmeni tercih edebilmek için beklediklerini söyleyerek, "Öğretmen tercihi gerçekleştireceğiz. Sabaha dek buradayım. Sekizinci kişiyim" dedi.

Selma Çankaya da torununu okula yazdıracaklarını söyleyerek, "Gece saat 01.00'de geldim, gidip saat 04.00'de tekrar geldim." diye konuştu.

Okulun müdürü Yusuf Saraç ise 2 Temmuz'da ön kayıt olacağı duyurusunu yaptıklarını bildirdi.

Velilerin kendilerine saat kaçta gelmeleri hususunda sorular sorduğunu söyleyen Saraç, "Sabah 08.00 itibarıyla kayıt yapacağımızı bildirdik. Veliler de bir gün önceden gelip burada sıra olmuşlar. Hedefimiz velilerimizin hakkı yenmesin, velimiz gönlünde olan öğretmene çocuğunu kaydetsin. Üç senedir bunu yapıyoruz ve bu sistemden mutluyuz" dedi.

Okullarına kaydı yapılan hiçbir öğrencinin boşta olmayacağını ifade eden Saraç, "Şu anda birinci sınıf için 5 sınıfımız var, lazım olursa iki sınıf daha açabiliriz" diye konuştu.

Saraç, sabah saatlerinde gelenlerle beraber 120 öğrencinin ön kaydını gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal