Yozgat Yukarıkarahacılı Köyü'nde Coronavirüs Karantinası

Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı Köyü coronavirüs önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

28.03.2020-16:35 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-16:38) Yozgat Yukarıkarahacılı Köyü'nde Coronavirüs Karantinası

Ülke genelinde coronavirüs salgınına karşı mücadele devam ediyor. Geçtiğimiz gün Rize'de 1 belde 4 köy karantinaya alınırken, bugün de Yozgat'ta bir köy karantina altına alındı. 

Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Çekerek ilçemize bağlı Yukarıkarahacılı Köyü'nde coronavirüs salgınının kontrolü açısından, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri kapsamında, 27.03.2020 gününden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına geçilerek, köye giriş ve çıkışlar kapatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

CORONAVİRÜSTE SON DURUM

Dün Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama ile ülkemizdeki coronavirüs kaynaklı ölüm sayısının 92'ye yükseldiğini belirtti. Vaka sayısı ise ben biş 698 olarak aktarıldı. Ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seyahat kısıtlamalarının getirildiğini açıkladı ve vatandaşlara evde kalın çağrısını yineledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal