Yozgat ile Çorum Arasında "Hattuşa" Savaşı Patlak Verdi

Yozgatlıların yıllardır Çorum'a bağlı olan ve şehirle özdeşleşen Hititlerin başkenti olan Hattuşa antik kentinin Yozgat'a bağlanmasını istemeleri, Çorumluları kızdırdı. İki şehir arasında adeta Hattuşa savaşı başladı.

20.08.2019-10:37 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-10:32) Yozgat ile Çorum Arasında "Hattuşa" Savaşı Patlak Verdi

Yozgat’a Uluslararası havaalanı ve hızlı tren çalışmalarında sona gelinmesi ile Yozgatlılar kendilerine Çorum’dan daha yakın olan Anadolu’nun ilk medeniyetlerinden Hatti ve Hititlerin kültürel mirasına ev sahipliği yapan, UNESCO “Dünya Kültür Mirası” ve “Dünya Belleği” listelerindeki tek antik kent unvanıyla Türkiye’nin göz bebeği turizm mekânları arasında olan Hititlerin Başkenti Hattuşa antik şehrinin Yozgat’a bağlanmasını istemeleri Çorum’u ayağa kaldırdı.

Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın aktardığına göre Yozgatlıların bunu her fırsatta söylemeleri Hititlerin Başkenti olarak tanınan Çorumluları kızdırdı. Nüfusları Çorum’un yarısı kadar olan Amasya ve Yozgat’a havaalanı yapılması sebebiyle bir hayli kızgın olan Çorumlular, tepkilerini eylem yaparak duyurmayı amaçlıyor.

Çorum’un AK Parti Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Boğazkale’yi Yozgat’a bağlama hayali kuranlara sert çıktı. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” sözünü hatırlatan Başkan Aşgın, “Çorum sınırlarıyla bölünmez bir bütündür. Eğer Hattuşa’yı oraya bağlarlarsa Çorum’u da bağlasınlar. Hittiler bir medeniyetti, sonrasında Romalılar geldi, Bizanslılar geldi, Selçuklu geldi, Osmanlı geldi, Türkiye Cumhuriyeti geldi. Hititler de bizim, Selçuklu da, Osmanlı da, Türkiye Cumhuriyeti de. Hattuşa’ya Allah’ın izniyle yan dahi bakamayacaklar” dedi.

Kendisinin senelerce STK’larda görev aldığını, aynı zamanda eylemci bir kişiliğe de sahip olduğunu söyleyen Aşgın, “Gerekirse eylem de yaparız, ilimizin hakkını her platformda savunuruz” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal