YÖK'ten 'Coronavirüs' Açıklaması

YÖK Başkanı Saraç, "Bazı üniversitelerde tatil uygulamasını doğru bulmuyoruz. Devlet kararına ihtiyaç var" açıklamasını yaptı.

12.03.2020-12:51 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-13:28) YÖK'ten 'Coronavirüs' Açıklaması

YÖK Başkanı Saraç, "Bazı üniversitelerde tatil uygulamasını doğru bulmuyoruz. Devlet kararına ihtiyaç var" açıklamasını yaptı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler'in öncülüğünde bir toplantı gerçekleştirdi.

Komisyonda bulunan YÖK Başkanı Yekta Saraç düzenleyeceği sunumun öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Saraç, kendisine "üniversitelerin tatil edilmesi" konusuna yönelik doğrultulan soruya "Bazı üniversitelerde tatil uygulamasını doğru bulmuyoruz" yanıtını verdi.

YER DEĞİŞTİMELER RİSKLİDİR

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerin tatil edilmesi durumunda yüzlerce öğrencinin yer değiştirme ihtimalinin söz konusu olabileceğini bu durumun da önemli bir risk taşıdığını bildirdi.

Saraç konuya yönelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Büyük şehirlerde yüzbinlerce öğrenci okuyor. Bunların hepsi memleketlerine dağılacak. Dolayısıyla hastalıkla ilgili bir risk olabilir. Bunun için tatil meselesinde biz müteredditiz. Devlet kararına uyacağız. Oradan bir karar gelmeden atacağımız adımın sağlık açısından da risk taşıyacağını düşünüyoruz."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal