YÖK, Üniversitelerdeki Şiddeti Engellemek İçin Harekete Geçti

Üniversitelerde şiddeti engellemek için YÖK tarafından eylem planı düzenlecek, İçişleri Bakanlığı ile ortak komisyon kurulacak.

05.01.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-11:50) YÖK, Üniversitelerdeki Şiddeti Engellemek İçin Harekete Geçti

YÖK, son günlerde üniversitelerde akademisyenlerin maruz kaldığı ve çoğu ölümle neticelenen şiddet olaylarına karşı eylem planı düzenleyecek.

Son olarak Çankaya Üniversitesi'nde vazife yapan Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi tarafından odasında canice kateledilmesi olayı ardından, son dönemlerde üniversitelerde akademisyenlere dönük yaşanan olaylar üzerine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı harekete geçerek, bu üzücü olayların engellenmesi doğrultusunda çalışma başlattı.

BAŞKAN SARAÇ KONUYU İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU İLE GÖRÜŞTÜ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile üniversitelerdeki şiddet olaylarıyla alakalı bir görüşme yaparak kendisinden bu olayların önlenmesi doğrultusunda gerçekleştirilecek çalışmalara destek vermeleri ve bu konuda Bakanlık olarak kendilerine yardım etmelerini talep etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da YÖK Başkanı Saraç’a mesele ile alakalı her türlü desteği vereceklerini söyledi.

ORTAK KOMİSYON KURULARAK ALINACAK TEDBİRLER MASAYA YATIRILACAK

Gerçekleştirilen görüşme sonucunda İç İşleri Bakan Soylu ve YÖK Başkanı Saraç, İçişleri Bakanlığı'nın temsilcilerinin de içinde olacağı bir ortak çalışma grubunun acil olarak kurulması konusunda mutabık kaldılar.

Bu ortak çalışma grubu, üniversite yerleşkeleri içinde meydana gelen şiddet olaylarının artmasının sebeplerini inceleyerek bu olaylara zemin oluşturan konuların ortadan kaldırılması ile kampüslerde ve kapalı eğitim yerlerindeki emniyetin artırılması dahil önleyici tedbirleri görüşüp alınan kararları faaliyete geçirecek.

Kurulacak bu çalışma grubu ilerleyen günlerde hayata geçecek. Alınacak önlemler ile alakalı teklifler İçişleri Bakanı ile YÖK Başkanına verilecek ve ardından ivedilikle uygulamaya konulacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal