YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan Üniversiteye Giriş Sistemi Açıklaması

Liselere yeni bir eğitim sisteminin gelmesinin ardından üniversiteler ile ilgili bir düzenlemenin olup olmayacağı tartışma konusu olmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, böyle bir şeyin gündemlerinde olmadıklarını söyledi.

29.05.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-11:14)

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türkiye'de eğitim alan uluslararası öğrencilere dönük dün yaptığı iftarın sonrasında eğitim muhabirleriyle sohbet toplantısı yaptı.

Yeni lise modelinin duyurulmasının sonrasında YKS'de bir değişikliğin olup olmayacağı doğrultusundaki tartışmalara değinen Saraç, bu hususta bazı basın kuruluşlarına bir açıklama yaptıklarını anımsattı.

Bu açıklamalarında söz hususu değişiklik ile alakalı bilimsel çalışma veya raporun Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kendilerine gelmediğine vurgu yaptıklarını söyleyen Saraç, "YKS'nin TYT oturumunda sayısal ve sözel okuryazarlığın sorgulandığı bir sistem getirdik. Bu sistem olumlu sonuçlar verdi" açıklamasını yaptı.

"Üniversite giriş sistemlerinin gökten inmiş kurallar, kanunlar olmadığına" dikkat çeken Saraç, "Fakat bunların gerekliliklerinin bilimsel olarak kanıtlanması ve kamuoyunun da içine sinmesi gerek. Şu an sistem değişikliği gündemimizde değil. Bunun olması için herhangi bir neden görmüyoruz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal