YÖK Açıkladı! Covid-19'a Karşı 'Ortak Araştırma Merkezi' Kurulacak

YÖK Başkanı Saraç, "YÖK, ilaç, aşı, tohum gibi stratejik projelerde birden fazla üniversitenin katılımıyla ortak araştırma merkezi kurabilecek. Bu, ülke için ilk" dedi.

16.04.2020-10:13 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-13:43) YÖK Açıkladı! Covid-19'a Karşı 'Ortak Araştırma Merkezi' Kurulacak

Yeni tip coronavirüs sebebiyle bir çok yeniliğe imza atan Türkiye'de bir ilk daha! Birçok üniversitenin katılımıyla kurulması kararlaştırılan ortak araştırma merkezinde ilaç, aşı, tohum gibi stratejik projeler gerçekleşecek.

Konuya yönelik açıklama yapan YÖK Başkanı Saraç, "YÖK, ilaç, aşı, tohum gibi stratejik projelerde birden fazla üniversitenin katılımıyla ortak araştırma merkezi kurabilecek. Bu, ülke için ilk" dedi.

YÖK Başkanı Saraç'ın konuya yönelik açıklamaları şöyledir:

"Bu noktada da önemli bir adım atılıyor. YÖK, ilaç, aşı, tohum gibi stratejik projelerde birden fazla üniversitenin katılımıyla ortak araştırma merkezi kurabilecek. Stratejik önem taşıyan bu projelerin desteklenmesi için alanında temayüz etmiş birden daha fazla üniversitenin güç, bilgi ve tecrübelerini birleştirebilecekleri ortak araştırma merkezleri kurulması öngörüldü.

Bu model Türkiye için ilk defa uygulanacak. Bilindiği üzere önümüzde başta aşı, ilaç ve tohum gelmek üzere akademide yapmamız gerekenler, atmamız gereken adımlar var. Her üniversitemiz aynı konularda ayrı ayrı çalışmakta, kamu kaynakları planlı ve hedef odaklı harcanamamakta, ortaya on binlerce bilimsel araştırma projesi çıkmakta fakat ülkemiz için bunların somut çıktıları az olmaktadır.

Artık ulusal ölçekte belli bir konuda temayüz eden üniversitelerimizin birlikte iş yapacakları, birden fazla üniversitemizin insan kaynaklarını, laboratuvarlarını, ekipmanlarını birlikte kullanabilecekleri bir modeli Türkiye'ye kazandırıyoruz inşallah."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal