Yivsiz Silahların Satışı Yasaklandı

Kaçak silah satışıyla mücadele edilmesi için kurulan sanal devriye sistemine artık yivsiz silahlar da dahil edildi.

01.05.2018-20:09 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-20:03) Yivsiz Silahların Satışı Yasaklandı

İçişleri Bakanlığı, özellikle Facebook ve Instagram gibi sosyal medya mecralarında ve internet üzerinde silah satışının yasaklanması için kurulan sanal devriye sistemine yivsiz tüfeklerin de dahil edildiğini açıkladı.

MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ İÇİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA DİLEKÇE YAZDI

Ateşli silahlarla 2017 senesinde 23 bin 498 olayın olduğun duyurulurken, 2010 ile 2017 Eylül tarihleri arasında 2 bin 778 adet satıcılık belgesinin yapıldığı açıklandı. Aksaray'dan B.Y., TBMM Dilekçe Komisyonu'na, "silah taşıma ruhsatının süresinin uzatılıp yenilenmesi için Aksaray Valiliği'ne belgelerini teslim etmesine karşın olumsuz cevap aldığını söyleyerek mağduriyetinin giderilmesi" isteğinde bulundu. B.Y.'nin dilekçesini işleme koyan komisyon, meseleyi İçişleri Bakanlığı'na danıştı. Bakanlıktan Meclis'e gönderilen cevapta şu bilgiler yer aldı:

YİVSİZ TÜFEKLERDE SATIŞ YASAĞINA DAHİL EDİLDİ

"2010 ile 2017 Eylül tarihleri arasında senelere ve şehirlere göre polis sorumluluk bölgesinde 2 bin 778 adet Satıcılık (Bayilik) Belgesi yapıldı. İnternet üzerinden satışların yasaklanması için, özellikle Facebook ve Instagram gibi sosyal medya mecralarında satışı yapılan ve kanunsuz üretim olan yivsiz tüfek ve silah satışının yasaklanması için, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile koordine edilerek, yivsiz tüfekler de sanal devriye sistemine alındı. Bu tarihe kadar kanunsuz satışı yapılan 48 adet URL adresi var. Adli ve idari işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için il emniyet müdürlüklerine yazı gönderildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal