Yılmaz Özdil'in Villa Yalanları Belgelendi

Sözcü yazarlarından olan Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak yapılaşmasının etkileri sürüyor. Özdil'in "2+1 mütevazı bir ev" dediği kaçak yapılaşma için belgeler ortaya çıktı. Mütevazı evde spor salonu bile olduğu belirtildi.

07.05.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 07.05.2020-14:10) Yılmaz Özdil'in Villa Yalanları Belgelendi

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in, "Müteavız ev" dediği kaçak yapılaşmasına dair ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede tüm detaylar ortaya çıktı.

Takvim'in rapora yer verdiği haberine göre, Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil adına kayıt olan villada, 'Tadilatlı Yapı Ruhsatı', 'Yapı Kullanım İzin Belgesi' ve 'Onaylı Mimari Projeye' aykırı izinsiz ve kaçak bölümler bulunduğu belirtildi. İmar Kanunu'na tamamen aykırı olan villanın yapı kayıt belgesinin iptal edildiği de aktarıldı.

Alınan karar kapsamında villanın, elektrik - su ve doğalgaz bağlantılarının kesileceği belirtildi. Ayrıca Özdil'in kaçak villasında spor salonu da olduğu ortaya çıktı. 

Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün inceleme raporunun ayrıntıları şu şekilde:

Binanın deniz cephesinde bulunan iki parçalı teras birleştirilerek büyütüldü. İki yan cephede A-E aksı boyunca devam ettirildi. Yapı Kayıt Belgesinde "45,5 metrekare balkon ilavesi" olarak beyan edilen zemin kattaki teras 71.41 metrekare olarak ölçüldü. Ayrıca onaylı mimari projede boyluk olarak gösterilen 3-3 aksı binaya dahil edildi, üst tabliyesi atıldı.

Onaylı mimari projede bulunmayan C-E aksı sırasında bodrum kat inşa edildi. Kaçak bodrum katının spor salonu kullanıldığı beyan edildi. Bodrum katın zemin kat inşasından sonra yapılması teknik açıdan mümkün olmadığından mimari projenin bodrum katın varlığına rağmen bu şekilde onaylandığı tespit edildi. İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan müfettiş değerlendirmesi istendi.

İZİN BELGESİ ALINDIKTAN SONRA İNŞA EDİLDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Onaylı mimari projede tek katlı, iki bağımsız bölüm olarak gösterilen yapının kullanım amacı ofis olarak belirtildi. Oysa bodrum ve zemin olarak kullanıldığı görüldü. Proje dışına çıkılarak parselin yol cephesinde müştemilat, jeneratör odası ve depo yapıldı. Bu yapıların Yapı Kullanım İzin Belgesi alındıktan sonra inşa edildiği tespit edildi.

ÜCRET İADESİ YAPILMADAN İPTALİNE KARAR VERİLDİ

Yapı Kayıt Belgesi Değerlendirme Komisyonu tarafından söz konusu izinsiz ve kaçak yapılara ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda villanın yapı kayıt belgesinin İmarı Kanununun ilgili maddeleri gereği ücret iadesi yapılmadan iptaline karar verildi. Komisyon ayrıca TCK'nun 206.maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulmasına, yapının altyapı hizmetlerinden (elektrik-su-doğalgaz) yararlandırılmamasına ve mer-i mevzuat çerçevesinde gerekli iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlara bildirimlerde bulunulmasını kararlaştırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal