Yıkılma Tehlikesi Var Denen Bina, İş Makineleri ile Yıkılamadı!

Rize'de dere yatağına yapıldığı için yıkım kararı verilen bina 2 gündür yıkılamıyor. Yıkılma tehlikesi olduğu için yıkım kararı verilen bina iş makineleri tarafından iki gündür yıkılamadı.

04.10.2018-13:12 - (Son Güncelleme: 04.10.2018-13:03) Yıkılma Tehlikesi Var Denen Bina, İş Makineleri ile Yıkılamadı!

Rize'nin Muradiye beldesine bağlı Kömürcüler köyünde, 2 Ağustos'taki sel ve heyelanda gündeme düşen dere yatağındaki 7 katlı binanın yıkımı devam ediyor.

DÜN YIKIMINA BAŞLANDI

Rize'de, 2 Ağustos'ta, 24 saatte metrekareye yağan 100 kilogram kadar şiddetli yağışın etkisiyle meydana gelen sel ve heyelanda, merkeze bağlı Muradiye ve Salarha beldelerinde ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı, altyapıda hasar meydana geldi. Muradiye beldesi Kömürcüler köyünde de dere yatağına yapılan 7 katlı bina selden hasar aldı. 25 sene önce 3 katlı yapılan, sonrasında ise ek katlarla 7 kata varan dere yatağındaki bina için sahibi 'İmar Barışı' başvurusu yaptı. Tartışılan bina ile alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yıkım kararı verdi. Arazisi kamulaştırılan binanın dün yıkımına girişildi.

YEŞİL ALAN HALİNE GETİRİLECEK

Dün gün boyu devam eden çalışmaların sonrasında akşam ara verilen yıkım bu sabah tekrar başladı. Çevre emniyeti alınan bölgede, birimler iş makinesi ile binanın yıkımını devam ettiriyor. Binanın ortadan kaldırılmasının sonrasında kamulaştırılan arazinin yeşil alan şekline getirileceği açıklandı.

SIRA FIRTINA VADİSİ'NDE

Rize'de dere yatağında yıkımı devam eden söz hususu binanın sonrasında Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nca (WWF) korunması lazım olan 200 ekolojik saha arasında gösterilen Fırtına Vadisi'ndeki dere yatağına yapılan kaçak yapıların yıkımı yapılacka. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birimleri, ilk aşamada, vadide dere yatağında yapıldığı bildirilen 9 binanın yıkımını yapacak.

"BOŞU BOŞUNA PARA HARCAMASINLAR"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen, Fırtına Vadisi'nde 9 binanın da en kısa zamanda yıkılacağını duyurmuştu. Gürgen, "Fırtına Vadisi'nde mühürlenen binaların da yapımının devam ettiğini gördük. Buradan insanlarımıza açık yüreklilikle sesleniyoruz ve kendi iyilikleri için ikaz ediyoruz. Bu inşaatları yapmasınlar. Çünkü yapmış oldukları bu inşaatların yıkılmasının önünde hiçbir engel yoktur. Bunlarla alakalı yıkım kararları verdik. Kendilerinden rica ediyorum; boş yere harcama yapmasınlar, imara aykırı işlem yapmasınlar. Bu İmar Barışı hususunda, bir imar affı değildir. Tekrar imara aykırı bina yapma hususu da değildir. Kendilerinden rica ediyorum; keselerine baksınlar, boşuna para vermesinler, çünkü o binalar yıkılacak" ikazını yapmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal