Yerli ve Milli Teknoloji Hava Füzesi BOZDOĞAN'ın İlk Atış Testi Başarıyla Tamamlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği, Tubitak SAGE tarafından geliştirilen Görüş İçi Hava-Hava Füzesi BOZDOĞAN hedef uçağa yapılan ilk güdümlü atış testini başarıyla tamamladı.

26.11.2019-13:53 - (Son Güncelleme: 26.11.2019-13:16)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın resmi Twitter sayfasından önemli bir geliştirmeyi paylaştı. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği görüş içi hava füzesi'nin yapımı tamamlandı. TÜBİTAK-SAGE (Savunma Sanayi Araştırma Geliştirme) tarafından geliştirilen milli ve yerli hava füzesi BOZDOĞAN adını taşıyor.

Hedef uçağa karşı ilk güdümlü atış testlerinin yapıldığı BOZDOĞAN'ın, test sonuçları başarıyla tamamlandığını bizzat Bakan Varank duyurdu. Bakan Varank'ın resmi Twitter sayfasından yaptığı paylaşımı şu şekilde:

"Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği, Tubitak SAGE tarafından geliştirilen Görüş İçi Hava-Hava Füzesi BOZDOĞAN hedef uçağa yapılan ilk güdümlü atış testini başarıyla tamamladı."

Tüm testlerinin tamamlanmasının ardından BOZDOĞAN Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girecek.

Diğer taraftan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında BOZDOĞAN'a da önemli bir yer ayırdı. Kamuoyuyla BOZDOĞAN hakkında birçok detayı paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Savaş uçaklarımıza entegre edilecek havadan havaya füzemiz Bozdoğan, fırlatma rampasından yapılan güdümlü atışlarda tam isabet sağladı. Ses hızının çok üstünde uçan ve yüksek manevra yeteneğine sahip bu füzemizin uçaktan atışlı testleri de önümüzdeki yıl yapılacak.

2013 yılından beri üzerinde çalışılan Göktuğ Projesi’nin bir ürünü olan Bozdoğan füzesi, uçaktan test atışlarının da tamamlanmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girecek.

Dünyada sadece 9 ülkenin ürettiği havadan havaya füzemiz, Milli Muharip Uçağımıza ve F-16 savaş uçaklarımıza monte edilecek.

Böylece, savaş uçaklarımızda kullandığımız hava-yer silahlarına ek olarak havadan-havaya silahlarımız da yerli ve milli olacak."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal