Yerli Üretim MK-84 Genel Maksat Bombası Ses Hızını Aştı

Konya Karapınar'da yer alan HABRAS'ta tarihi bir an yaşandı. 1 ton ağırlığındaki MK-84 genel maksat bombası ses hızını aşarak hedefi başarı ile vurdu.

27.12.2018-11:14 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-11:57)

Milli olarak imal edilen silah sistemlerinin dinamik etkinlik testlerini gerçekleştirmek için Konya Karapınar'da TÜBİTAK SAGE tarafından kurulan HABRAS, 31 Ekim'de açılmıştı. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yüksek ücretlerle yurt dışında gerçekleştirilen testlerin ilkine tanıklık etmişti. Bu testte 113 kilogram ağırlığındaki delici sınıf minyatür bomba harp başlığı başarıyla hedefe varmıştı.

HABRAS'ta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın katılımıyla yeni bir test yapıldı.

SES HIZININ 1,5 KATINA ULAŞILDI

Test esnasında nefesler tutuldu. Taşıyıcı kızak ile beraber bir ton ağırlığa sahip kısmi delici özellikteki MK-84 genel maksat bombası, savunma sanayinde bir ilki gerçekleştirdi. MK-84, ray üstünde ses hızının yaklaşık 1,5 katına vardı.

Saatte bin 850 kilometre hıza çıkan MK-84, bir metre kalınlığa sahip çelik donatı ile kuvvetlendirilmiş beton hedefi başarı ile vurdu.

VARANK: TARİHİ BİR ANA ŞAHİT OLDUK

Başarılı testi Bakan Varank, sosyal medya sayfasından paylaştı.

Twitter'da açıklamalar yapan Varank, "Sn. Cumhurbaşkanımızın açılışını gerçekleştirdiği TÜBİTAK SAGE HABRAS Altyapısı'nda tarihi bir ana daha şahit olduk. Gerçekleştirilen testte yaklaşık 1 tonluk mühimmat, ses hızının 1.5 katında hıza ulaşarak hedefe ulaştı. Savunma sanayimiz için önemli bir başarıya daha imza atılmış oldu" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal