Yerli Uçak Gemisi ‘TCG Anadolu' Havadan Görüntülendi

Ülkemizin ilk yerli savaş uçak gemisi Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG L400 Anadolu’nun inşası Sedef Tersanesi’nde sürüyor.

18.06.2018-11:13 - (Son Güncelleme: 18.06.2018-11:13)

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine 2021’de girmesi planlanan Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi LHD (Landing Helicopter Dock) Gemisi TCG Anadolu’nun yapım çalışmaları hızla devam ediyor.

(SSM) Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD) olarak ihaleye çıkarılan ve daha sonra Havuzlu Helikopter Gemisi’ne (LHD) çevrilen dev proje, en son olarak Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) olması noktasında kararlaştırıldı. ‘TCG Anadolu’ ismi verilen savaş uçak gemisinin inşası, Tuzla Sedef Tersanesi’nde devam ediyor.

Türk Deniz Kuvvetleri’nin küresel veya bölgesel olarak yaşanan gelişmeler karşısında anında tepki ortaya koyabilen, afet ve insani yardım yapabilme özelliğine ulaşması gerekiyordu. Uzak mesafelere güç aktarımı yapabilen, hava imkân kabiliyeti olan, geniş hacmi ile araç ve insanların belli bir süre korunaklı şekilde barınabileceği ‘TCG Anadolu’ da bu yönüyle de ön plana çıkıyor.

Son Dakika Gündem Habereri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal