Yerli Tank Mühimmatında İlk Kafile Teslim Edildi

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından yerli olarak üretilen modern tank topu mühimmatında ilk kafile TSK'ya teslim edildi.

29.12.2018-11:26 - (Son Güncelleme: 29.12.2018-11:16) Yerli Tank Mühimmatında İlk Kafile Teslim Edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), tank mühimmatı gereksinimini karşılamak için yürütülen çalışmalar başarıyla neticelendi. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından yerli ve milli olarak imal edilen modern tank topu mühimmatında bin adetlik ilk kafile teslim edilirken, envanterdeki tanklarla yapılan atışlı testler başarıyla sonuçlandı.

TESTLER BAŞARIYLA TAMAMLANDI

MKEK, Türkiye'de daha önceden üretimi olmayan 120 milimetre MOD300 HE-T Tank Topu mühimmatı için, kurum öz kaynaklarıyla 20 Ocak 2017'de Ar-Ge faaliyetlerine başladı. Yapılan çalışmalar neticesinde, 1 Mart 2018'de tasarım doğrulama testleri de başarıyla bitirildi.

Kurumun tesislerinde, bir sene gibi kısa zamanda hepsi yerli ve milli olarak imal edilen bin adetlik ilk kafile mühimmatın atışlı testleri Milli Savunma Bakanlığı (MSB) temsilcilerinin katılımıyla 25 Aralık'ta başarıyla yapıldı.

İHTİYAÇLARA YANIT OLACAK

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın gereksinimleri ve isteği çerçevesinde geliştirilen modern tank topu mühimmatı, açık alandaki, beton sütre gerisindeki ve bina içerisindeki düşman unsurlarına karşı etkili oluyor.

Mühimmat, TSK'nin iç güvenlik operasyonlarıyla Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında meydana çıkan ve gelecek dönemde ortaya çıkabilecek operasyonel gereksinimleri karşılamak için MKEK'nin yoğun Ar-Ge çalışmaları neticesinde, kurumun olanak ve yetenekleri içinde tasarlandı ve yapıldı.

ÜRETİM FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

MSB ile MKEK arasında imzalanan 8 bin adetlik sözleşmenin, kalan 7 bin adedine dönük üretim faaliyetleri hızla sürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal