Yerli Otomobilin Fabrikası İçin ÇED Raporu Olumlu

Türkiye'nin Otomobili için önemli bir adım daha atıldı. Yerli otomobilin üretiminin yapılacağı Bursa Gemlik'teki fabrikası için ÇED raporu süreci olumlu sonuçlandı.

02.06.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-16:27) Yerli Otomobilin Fabrikası İçin ÇED Raporu Olumlu

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) çalışmaları planlandığı gibi sürüyor. Bu kapsamda, otomobilin üretiminin yapılacağı fabrika için önemli bir gelişme yaşandı. Bursa'nın Gemlik ilçesinde inşa edilecek olan fabrika inşaatının başlayabilmesi için gerekli olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu olumlu olarak sonuçlandı.

TOGG tarafından konuyla ilgili olarak açıklama yapıldı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, "Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi hakkında ÇED Yönetmeliği'nin 14. maddesi gereğince bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu' kararı verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Fabrikanın yıldı 175 bin adet üretim kapasitesine sahip olacağı belirtilirken, kullanıcı odaklı kampüsün 22 milyar liraya hayata geçeceği aktarıldı. 

AVRUPA'DA İLK OLACAK

Öte yandan fabrika, Avrupa'nın ilk geleneksel olmayan (bünyesinde içten yanmalı araçlar üretmeyen) elektrikli araç üreticisi olacak. Fabrika, doğrudan 4 bin dolaylı 20 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Fabrikada ilk olarak doğuştan yüzde 100 elektrikli C segmentinde bir SUV modeller üretilecek. Daha sonraki yıllarda ise doğuştan yüzde 100 elektrikli C Sedan, C Hatchback, B SUV ve C MPV modellerinin üretimi ile devam edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal