Yerli Otomobilin Çelik İhtiyacını KARDEMİR Karşılayacak

Yerli otomobil için çalışmalar devam ederken, projeye bir destek de KARDEMİR'den geldi. Projede ihtiyaç duyulan yerli çelik KARDEMİR tarafından karşılanacak.

25.05.2019-16:42 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-16:36)

Otomotiv sektöründe gereksinim duyulan yerli çelik, Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ. tarafından üretilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobil prototipinin bu sene sonuna dek hazır olacağını ve 2022 senesinde de yerli otomobilin yollara çıkmasının düşünüldüğünü duyurdu. Türkiye'nin yerli otomobilini üretmek için bir araya gelen ortak girişim grubunun çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Bakan Varank, projenin bütün sektörlerde değişime neden olacağını söyledi. O değişimlerden birinin olduğu KARDEMİR otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu çelik kalitelerini üretmek için AR-GE faaliyetlerine hız verdi.

Mesele ile alakalı açıklama yapan KARDEMİR Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan,"Bilindiği üzere firmamız üretimde katma değeri yüksek ürünlere yönelerek farklı sektörlere çelik kaliteleri sunmaktadır. Makine imalat sektörü için çok farklı çelik kaliteleri imal ediyoruz. Ayrıca, savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu çelik kalitelerini üretebilmek amaçlı firmamız kapsamında bir çalışma grubu oluşturduk. Sektördeki birçok kuruluş ile görüşmelerimiz sürüyor ve savunma sanayimiz için de çelik üreterek bu alandaki yerlilik payının artırılmasına katkı vermek istiyoruz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal