Yerli Otomobil Projesi İptal Mi Olacak? Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen haftaki toplantıda tasarruf yapılacağı ile alakalı açıklamaları yerli otomobil projesi iptal olacak mı sorusunu akılla getirdi. Projenin CEO’su Gürcan Karakaş, böyle bir bilginin olmadığını açıkladı.

17.09.2018-10:57 - (Son Güncelleme: 17.09.2018-10:52) Yerli Otomobil Projesi İptal Mi Olacak? Açıklama Geldi

Yerli otomobil projesi ertelenecek mi, veya proje iptal mi edilecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen hafta TESK toplantısında ve AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında tasarruf önlemleri ile alakalı açıklamalarının sonrasında, dev projeler için akıllara bu sorular takıldı. Kanal İstanbul'la alakalı olarak Bakan Kurum, projenin devam edeceğinin sinyalini verdi.

Yerli otomobille alakalı olarak da yeni bir açıklama yapıldı. Hürriyet gazetesi yazarı Emre Özpeynirci, bugünkü yazısında bu soruların cevabını yazdı.

'AKSİ BİR DURUM YOK'

5 babayiğit ve TOBB’un 3 milyar dolar yatırım yapması düşünülen yerli otomobil meselesinde şimdilik resmi bir açıklama olmadığını ifade eden Özpeynirci, meseleyi, projenin CEO'su Gürcan Karakaş'a sorduğunu bildirdi:

Projenin CEO’su olan Gürcan Karakaş’a mesaj göndererek vaziyeti sordum, “Bizim tarafıımıza gelen ters bir durum yok. Çalışmamızı planlarımız çerçevesinde devam ettiriyoruz” yanıtını verdi. Bu aşamada herkesin merak ettiği, 2019 senesi sonunda prototiplerinin sergileneceğinin duyurulduğu yerli otomobil projesinde bir erteleme olacak mı? Bunun yanıtını en iyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verecektir.

Hem projenin hem de babayiğitlerin durumunda bir değişiklik olacak mı merakla takip ediyoruz...

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal