Yerel Seçimlerde İttifak Olacak Mı? AK Parti'den Açıklama Geldi

AK Parti'den MHP ile ittifak konusunda önemli bir açıklama geldi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Genel seçimlerde ittifakı milletimiz sevdi. Devam etmemesi için bir sebep yok" dedi.

04.09.2018-12:39 - (Son Güncelleme: 04.09.2018-12:31) Yerel Seçimlerde İttifak Olacak Mı? AK Parti'den Açıklama Geldi

AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti'nin yerel seçim stratejisiyle alakalı önemli açıklamalar yaparken 'MHP ile yerel seçimde ittifak yapılacak mı?' sorusuna da dikkat çeken yanıtlar verdi. Özhaseki, 2019 yerel seçimleriyle alakalı "MHP ile ittifak gerçekleştirdik. Millet de bu ittifakı beğendi. Şimdi bunun yerel seçimlerde sürmesi kadar normal bir durum olamaz." dedi. İşte Özhaseki'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

"EN FAZLA ÖZELEŞTİRİ YAPAN PARTİ, AK PARTİ"

Kendi kendini acımasıza eleştiren, en çok özeleştiri yapan parti tabiki AK Parti'dir. Birbirimize söylüyoruz bunları. Kendi içimizde çok açık olarak kendi özeleştirimizi yaptığımız gibi daha önceki yıllarda belediye başkanı arkadaşımızı dışarı atabilmiş kişileriz. Adaylarımızda bir birinci derecede ahlaklı erdemli ve tevazu sahibi olmasını isteyeceğiz. Tevazu sahibi değilse böyle bir adamın belediye başkanlığında yeri yok. Biraz da para idaresini insan idaresini bilmeli, zaman ve mekan idaresini bilmeli. İşin ehli olmalı çalışkan biri olmalı. Liyakatli olmalı. Strateji anketlerle tespit edilebilir.

YEREL SEÇİMDE MHP İLE İTTİFAK YAPILACAK MI?

Cumhur ittifakı diyerek biz MHP ile beraber olduk. Türkiye zor bir dönemden geçerken biz MHP ile ittifak gerçekleştirdik. Millet de bu ittifakı beğendi. Şimdi bunu yerel seçimlerde sürmesi kadar normal bir durum olamaz. Nasıl anlaşılacağı o kadar zor ki. Bunun hem bizim hem de MHP'nin kendi içinde tartışması lazım olan bir husus. Biz sanki hiç ittifak yokmuş gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlerleyen dönemde sayın Cumhurbaşkanımız da görüşünü açıklar.

"DEVLET BEY'İN KAYGISI HAKLI"

Devlet Bey'in kaygısı doğru. Ben PKK'nın İstanbul'da bir ilçeyi gelip idare etmesini istemiyorum. HDP ile ittifak denildiğinde ülkenin 80 milyonun gözünde PKK ile ittifak manasına geldiğini biliyor.

BAHÇELİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bahçeli yerel seçimlerle alakalı ittifak mesajı vermiş, "Yeni hükümet sisteminin başarısı için yerel idarelerin halkımız  tarafından vazifelendirilmesi en temel vazifemizdir. Özellikle başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere ek olarak diğer 27 büyükşehir belediye idaresi zillete yakasını kaptıran, devletine çelme atan, üstelik FETÖ-PKK-PYD'nin yörüngesine sabitlenen partilerin kesinlikle kontrolüne girmemeli, idaresine geçmemelidir. Bu tarihi bir görevdir" demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal