Yerel Seçimler İçin İlk Anket! İttifak Devam Etsin Mi?

Yerel seçimler yaklaşırken ittifak olacak mı sorusu akıllarda. Yapılan bir ankete göre AK Parti ve MHP seçmeninin çoğu ittifakı isterken, Millet İttifakında ise durum tam tersi.

05.09.2018-14:35 - (Son Güncelleme: 05.09.2018-14:27) Yerel Seçimler İçin İlk Anket! İttifak Devam Etsin Mi?

Optimar Araştırma Şirketi’nin gerçekleştirdiği ankette Cumhur İttifakı’nı meydana getiren AK Parti ve MHP’nin seçmenlerinin büyük kısmının iki parti arasındaki mevcut ittifakın yerel seçimlerde de sürmesini istediği gün yüzüne çıktı.

AK Partili seçmenin yüzde 53.3’ü, MHP seçmenin ise yüzde 59.8’i yerel seçimlerde de ittifak olması gerektiği doğrultusunda görüş açıkladı. Optimar Araştırma’nın 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri içinde, 26 şehirde bin 787 kişi ile yüz yüze yaptığı araştırmada, seçmenin yaklaşan yerel seçimler öncesinde Cumhur İttifakı’nın sürmesini istediği meydana çıktı.

MUHALEFET İTTİFAKA SOĞUK

“Genel seçimlerdeki ittifaklar yerel seçimlerde de sürmeli mi?” sorusuna katılımcıların yüzde 44.6’sı “etmeli”, yüzde 34.4’ü “etmemeli” derken yüzde 21’i ise fikir açıklamadı. “İttifak sürmeli” diyenlerin partilere oranla dağılımında, genel seçimlere Cumhur İttifakı ile katılan AK Parti ve MHP tabanının ağırlıkta olduğu fark edildi. AK Partili seçmenin yüzde 53.3’ü, MHP seçmenin ise yüzde 59.8’i yerel seçimlerde de ittifak olmasını istedi. Millet İttifakı ismi bir araya gelen CHP-HDP-İP-SP seçmeni ise çoğunlukla ittifaka soğuk durdu. İttifaka “evet” diyenlerin oranı CHP’lilerde yüzde 38.6, HDP’lilerde yüzde 23.9, İP’lilerde yüzde 39.5 oldu. Yalnızca SP’lilerde yüzde 55 çıktı.

İDAMA DESTEK YÜZDE 62

OPTİMAR Araştırma’nın gerçekleştirdiği ankette çarpıcı bir başka konu ise idam oldu. Terör suçları ile kadın ve çocuklara dönük cinayet suçlarına idam getirilmesini talep edenlerin oranı yüzde 62 olarak gerçekleşti.

CHP’LİLERİN YÜZDE 50’Sİ İDAM İSTİYOR

AK Parti seçmenin yüzde 77.3’ü, MHP seçmeninin yüzde 72.4’ü, CHP seçmeninin yüzde 50’si “idam” cezasının gelmesini talep etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal