Yeniden Refah Partisi’nden CHP'li Nazlıaka İçin Suç Duyurusu

Yeniden Refah Partisi İstanbul teşkilatı üyesi bir grup, CHP'li Aylin Nazlıaka'nın hakkında İstanbul Sözleşmesi konulu açıklamaları nedeniyle suç duyurusu açtı.

18.08.2020-11:19 - (Son Güncelleme: 18.08.2020-11:07) Yeniden Refah Partisi’nden CHP'li Nazlıaka İçin Suç Duyurusu

Yeniden Refah Partisi İstanbul teşkilatı üyesi bir grup, İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik ifadeleri nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka hakkında ''Hakaret'', ''Halkı kin ve düşmanlığa teşvik'' ve ''Halkı aşağılama'' suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu.

50'YE YAKIN SUÇ DUYURUSU
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde biriken partililer, hazırladıkları 50 civarında ayrı suç duyurusu dilekçesini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na beyan etti.

Ortak metinli dilekçelerde, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın, 12 Ağustos'ta kadın örgütleriyle birlikte CHP Genel Merkezinde kamuoyuna yönelik bir açıklamada bulunduğu bildirildi.

Nazlıaka'nın bu toplantıda, İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik ''Erkekler, İstanbul Sözleşmesi'nden rahatsız değil; eşine, sevgilisine ya da hiç tanımadığı bir kadına şiddet uygulayan, katleden, tacizci, tecavüzcü erkekler rahatsız'' ifadelerini kullandığı belirtildi.

Söz konusu dilekçelerde, Nazlıaka'nın bu sözleriyle İstanbul Sözleşmesi'ni eleştirenlere ağır hakarette bulunduğu ve halkı bu sözleşme üzerinden ayrıştırarak bir kısmını aşağıladığı ifade edildi.

Dilekçelerde, Nazlıaka'nın, ''Hakaret, halkı kin ve düşmanlığa teşvik, halkı aşağılama" suçlarından yargılanarak cezalandırılması talep edildi.

Adliye önündeki alanda bir açıklama yapan Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mahmut Gül, İstanbul Sözleşmesi'nin derinliklerine bakıldığında, toplumları oluşturan temel değerlerin tamamen reddedildiğini, toplumsal cinsiyet kavramı oluşturulduğunu ve kadın erkek arasındaki fıtrat farklılığı haricinde bir cinsiyet anlayışı benimsendiğini savundu.

Gül özetle şunları ifade etti:

''Aylin Nazlıaka hanımefendi, sözleşmeye karşı çıkanlar hakkında 'tecavüzcü ve tacizcilerdir' şeklinde bir ifadede bulunmuştur. Bahsettiği üzere fikrimizin dayanağı sapkınlık veya tecavüzcülük değil, aksine aile kavramını, gelecek nesillerin ahlakını ve maneviyatını korumaktır.

Batı kültürünün parçası olan ülkelerin ahlaki sebeplerle imzalamadığı, imzalayanların da çekilmeye devam ettiği bir sözleşme üzerinden bizlere hakaret edilmesi hiçbir surette kabul edilmeyecekti''

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal