Yeni Zelanda'daki Vahşeti Görgü Tanıkları Anlattı

Yeni Zelanda'da 2 camiye yapılan silahlı saldırıda 49 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın dehşetini camiden sağ kurtulanlar anlattı.

15.03.2019-13:44 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-13:33) Yeni Zelanda'daki Vahşeti Görgü Tanıkları Anlattı

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki cuma namazı esnasında iki camiye silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda 49 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi de yaralandı. Saldırganın saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı meydana çıktı. Polis saldırıyla alakalı dört kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Silahlı saldırıdan kıl payı kurtulanlar yaşadıkları dehşet anlarını aktardı.

Yeni Zelanda'daki silahlı saldırıdan kurtulanlar yaşadıkları dehşet anlarını aktardı. Görgü tanıklarının açıklamaları şu şekilde:

"CAMİDEN EN SON BEN ÇIKTIM"

Görgü tanığı Ramzan Ali şu şekilde konuştu:

"İmam cuma saati vaaz veriyordu. Saat 13.42 gibiydi ve ateş açıldı. Saldırgan içeri girdi, özel bir amaçla vuruyordu. Ben onu görmedim çünkü yere eğilip sıranın altına girmiştim. Başımı kaldırırsam vurulurum diye düşündüm. Hayatta kalmayı diledim. Saldırı bittikten sonra camiden en son ben çıktım. Kapıda çok sayıda cansız beden vardı."

ENGELLEMEYE ÇALIŞMIŞ

Mohamed Jama, dehşet anlarını şu sözlerle aktardı:

"Saat 13.40'tı. Bahçe kapısıdan girdi, bir kişiyi geçti. Bir kişiyi vurdu 160 metrede. Kaskı ve gözlükleri vardı. Askeri bir kıyafeti ve silahı vardı. Makineli tüfek... Bir silahı daha vardı ve mermileri. Yanımdan geçti, 'Hey ne yapıyorsun' dedim. Benimle konuşmadı. Bana uzun uzun baktı. Ardından da etrafa ateş etmeye başladı. Ben kaçtım, sonra içeri girdi bir bir herkesi vurdu. Kimi öldü, kimi yaralı."

"ODADA OTURUYORDUM..."

Farid Ahmed, kabus anlarını şu sözlerle anlatsın:

"Her şey ana odada başlamış olmalı. Çünkü saldırganın koridordan gelmiş olması lazım. Ben odada oturuyordum. Kimin vurduğunu fark etmedim fakat bazı insanların kaçtığını, bazılarının kanlar içerisinde olduğunu, bazılarının topalladığını fark ettim. İşte o zaman durumun ciddiyetini anladım."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal