Yeni Zelanda'daki Cami Saldırısını Yapan Terörist, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da Tehdit Etmiş

Yeni Zelanda'daki katliamı yapan Terörist Brenton'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye'yi tehdit ettiği ortaya çıktı.

15.03.2019-09:16 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-09:05) Yeni Zelanda'daki Cami Saldırısını Yapan Terörist, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da Tehdit Etmiş

Yeni Zelanda’nın ChristChurch kasabasındaki iki camiye silahlı saldırı yapıldı. Saldırgan, acımasız saldırıyı sosyal medyada canlı yayınladı. Cuma namazı esnasında yapılan korkunç saldırıda ilk tespitlere göre 30 ölü var. Saldırganlar, saldırı öncesi sosyal medyadan yayınladıkları manifestoda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türklere dönük alçak tehditler savurdu.

Kentin Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içinde silahlı saldırganlar tarafından ateş açıldı. Saldırı sırasında camide, cuma namazı için 200 kişi vardı.

Saldırıda ilk tespitlere göre 30 kişi yaşamını yitirdi. Olayla alakalı Yeni Zelanda polisinin aktardığı bilgiye göre şüpheliler gözaltına alındı.

TÜRKİYE VE ERDOĞAN'A ALÇAK TEHDİT

Saldırganlar saldırıyı sosyal medya sayfalarından canlı yayınladı ve saldırı öncesi bir manifesto paylaşmışlar. Paylaştıkları manifestoda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türklere küstah tehditler olduğu meydana çıktı.

Saldırgan internette yayınladığı manifestosunda Erdoğan’ı “Halkımızın en büyük düşmanı olan Türklerin lideri” olarak anıyor ve öldürülmesinin Avrupa’daki Türk varlığına dönük büyük zarar vereceğini ifade ederek tehdit ediyor.

Terörist Brenton paylaştğı bildiride, "Boğaz’ın doğu kısmında barış içinde yaşayabilirsiniz. Ancak Avrupa topraklarında, Boğaz’ın batısındaki herhangi bir yerde yaşayamazsınız. Sizi öldürür ve topraklarımızdan süreriz. 'Kostantinopolis'e gelecek ve bütün camiler ile minareleri yıkacağız. Ayasofya’yı minarelerden arındıracağız. İstanbul bir defa daha Hristiyan toprağı olacak." sözlerine yer verdiği ortaya çıktı.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "İslam karşıtlığının ve müslüman düşmanlığının geldiği aşamayı göstermektedir. İslamofobik söylemlerin sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü bir çok defa gördük. Dünya artık İslamofobik faşist terörizme dur demelidir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal