Yeni Zelanda'daki Cami Saldırılarına Türkiye'den İlk Tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Yeni Zelanda'daki iki camiye yapılan saldırıya tepki gösterdi. Kalın, "Bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği yeri ifade etmektedir" dedi.

15.03.2019-08:49 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-09:23) Yeni Zelanda'daki Cami Saldırılarına Türkiye'den İlk Tepki

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde cuma namazı esnasında iki camiye silahlı saldırı yapıldı. Saldırılarda, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu kaydediliyor. Saldırıya tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği yeri göstermektedir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter üstünden katliama tepki gösterdi. Kalın şu sözleri kullandı:

"IRKÇI VE FAŞİST SALDIRI"

"Yeni Zelanda Christchurch'te Nur Camine gerçekleştirilen ırkçı ve faşist saldırıda onlarca insan canice katledildi. Saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği yeri göstermektedir."

DÜNYAYA ÇAĞRI

"İslam ve Müslüman karşıtı İslamofobik söylemlerin sapık ve canice bir ideolojiye döndüğünü defalarca gördük. Dünya artık bu söylemlere karşı sesini çıkarmalı ve İslamofobik faşist terörizme dur demelidir."

NE OLDU?

Yeni Zelanda'da camiye silahlı saldırı yapılldı çok sayıda ölü ve yaralı var. Şehrin Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içine silahlı saldırganlar tarafından ateş açıldı. Saldırı sırasında camide, cuma namazı için 200 kişinin olduğu bildirildi. Türkiye'nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin, saldırıda ölen ya da yaralananlar içinde Türk olmadığını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal