Yeni Zelanda Saldırganının Silahının Üzerinde Yazanlar Dikkat Çekti

Yeni Zelanda'da camiye saldırı yapan terörist Brenton Tarrant'ın silahının üzerinde yazanlar dikkat çekti. Silahın üzerinde, "Türk Yiyici", "Tanrı bunu istedi" ve Miloş Obiliç gibi yazılar var.

15.03.2019-10:37 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-10:44) Yeni Zelanda Saldırganının Silahının Üzerinde Yazanlar Dikkat Çekti

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrindeki camiye cuma namazı esnasında silahlı saldırı yapan terörist Brenton Tarrant'ın, saldırıdan önce yaptığı paylaşımlar her şeyi gözler önüne serdi.

Saldırganın silahlarının üstünde, daha önce dünyanın başka yerlerinde Müslümanlara saldırı yapanların adlarının olduğu görüldü.

"TÜRK YİYİCİ"

Yeni Zelanda polisi, 3'ü erkek biri kadın 4 şahsın yakaladığını söylerken, saldırıyı canlı yayınlayan Avustralyalı terörist Brenton Tarrant'ın saldırıdan önce yaptığı paylaşımlarda, katliamda kullanıldığı silahın üstünde "Türk Yiyici", Osmanlı'nın mağlup olduğu 2. Viyana seferi 1683 tarihi ve ( Deus Vult ) Haçlı seferlerinin mottosu olan "Tanrı bunu istedi" yazması dikkat çekti.

Şarjörlerden bir tanesinin üstünde Kiril alfabesiyle Miloş Obiliç yazması dikkat çekti. Miloş Obiliç, Kosova Savaşı’nda Sultan Murat’ı şehit eden Sırp olarak tanınıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal