Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı İstanbul'da !

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, geçen hafta ülkesinde yaşanan ve 50 kişinin yaşamını yitirdiği cami saldırıları sonrası İstanbul'a geldi.

22.03.2019-11:35 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-11:23) Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı İstanbul'da !

Peters'in, bugün İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Dışişleri Bakanları düzeyinde yapacağı toplantıya katılacağı bildirildi.

"BURADA BAZI ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER YAPACAĞIM"

THY'nin Jakarta-İstanbul seferini yapan tarifeli seferiyle saat 05.30 sıralarında İstanbul'a gelen Dışişleri Bakanı Peters, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Wendy Jane Hinton tarafından karşılandı. Peters burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yaparak ziyareti hakkında konuştu. Peters, "Yeni Zelanda'da geçtiğimiz hafta yaşanan trajedinin sonucunda gerçekleşen iyi bir organizasyon. Başkan Yardımcınız ve Dışişleri Bakanınızın daveti üzerine geldim. Programda benim de bir konuşmam bulunuyor, kısa zamanda hazırlanmak durumunda kaldık. Program dâhilinde değerlendirme ve Türk insanı ile istişarelerde bulunacağım, burada bazı önemli görüşmeler yapacağım" ifadelerini kullandı. 

Aynı uçakta Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı'nın yanı sıra Endonezya'nın Dışişleri Bakanı Retno Marsudi de İstanbul'a geldi. İki bakan da kısa aralıklarla VIP Salonu'ndan ayrıldı. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal