Yeni Sistemin İlk MGK'sı Erdoğan'ın Başkanlığında Toplandı

MGK, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulamaya geçmesinin sonrasında, yeni yapısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ilk kez toplandı.

30.07.2018-16:44 - (Son Güncelleme: 30.07.2018-16:42) Yeni Sistemin İlk MGK'sı Erdoğan'ın Başkanlığında Toplandı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulamaya geçmesinin sonrasında, yeni yapısıyla AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ilk kez toplandı.

MGK toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.35'te başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile kuvvet komutanları katıldı.

MGK GÜNDEMİ

MGK toplantısında, FETÖ ve PKK başta olmak üzere terörle mücadele, Suriye'de son zamanlarda yaşananlar ve ABD ile yapılan Münbiç anlaşmasındaki son durum değerlendirilecek.

Toplantının önemli gündem maddelerinden birinin de ABD Başkanı Donald Trump ile Başkan Yardımcısı Mike Pence'in, rahip Andrew Craig Brunson'un yargılanması üzerinden Türkiye'ye yaptırımda bulunacaklarına dair açıklamalar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal