Yeni Parti Ne Zaman Kurulacak? İçeriden Bilgi Geldi

Yeni kurulacak olan partiden bir kaynak, parti ile alakalı çok önemli bilgiler verdi.

01.03.2019-10:09 - (Son Güncelleme: 01.03.2019-09:54) Yeni Parti Ne Zaman Kurulacak? İçeriden Bilgi Geldi

Türkiye, 31 Mart yerel seçimleri için gün sayarken, Ankara siyaseti, eski AK Partililerin iki yeni parti kurmaları ile alakalı iddialara kilitlenmiş vaziyette. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, liderliğini yapacağı yeni oluşum için sahaya inmeye hazırlandığı söylenirken, eski Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteğiyle, yeni oluşum için ikna olduğu söyleniyor.

YENİ OLUŞUMDA KİMLER YER ALACAK, NE ZAMAN PARTİLEŞMEYİ HEDEFLİYORLAR?

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın aktardığına göre; yeni partinin amacı 1 Nisan'ın ardından partileşmek. Bunun sebeplerinden biri olarak, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı aleyhine çıkabilecek neticenin yeni oluşumlara "fatura edilmesi"nin önüne geçilmesi söyleniyor. Fakat sebep sebep, yerel seçim neticesini görmeden, partileşme hamlesinin atılmasının riskli görülmesi. Cumhur İttifakı'nın genel seçimlerden daha düşük oy alması durumunda düğmeye basılması amaçlanıyor.

BBC Türkçe'ye açıklamalar yapan, yeni oluşum hareketi içerisinde yer alan bir kaynak, yeni harekete neden ihtiyaç duyulduğu ve amaçlarını şöyle aktardı: "Davutoğlu ve Babacan ayrı ayrı çalışıyor. Abdullah Gül, direkt olarak bu oluşumun içerisinde bulunmayacak. Ali Babacan'a çok büyük haksızlık yapıldı. İsmi faizciye çıktı. Şimdi faiz yüzde 25'lere dayanıyor fakat faizler gündemde değil. Bunun gibi bir sürü örnek gösterilebilir. Ayrıca sistem gitmiyor. Ya tam başkanlık sistemine geçilmeli, veya güçlü parlamento-güçlü başbakanlık sistemine dönülmeli. Sahada ekonominin yansıması seçimlere yansıyacaktır. Ayrıca ittifaklar da sahada tam kabul görmüyor. Bu gidişle, AK Parti'nin Akdeniz'den İstanbul'a dek belediyesi kalmayacak. Yalnızca İstanbul'da yarış başa baş görünüyor. Ankara'da açık ara fark görünüyor. Tabii aynı kökten çıkmış iki partinin yaşaması zor. Neticede aynı kökten geliyoruz, zaman zaman istişareler de oluyor. Duruma göre, beraber hareket edilebilir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal