Yeni Kimlik Kartı Kaybolursa Ne Yapmak Lazım?

Türkiye artık çipli kimlik kartlarını kullanmaya başladı. Peki bu kimlik kartları kaybedilirse ne olacak. Bu konu ile alakalı tüm ayrıntıları sizler için haberimizde derledik.

21.06.2018-16:56 - (Son Güncelleme: 21.06.2018-16:48) Yeni Kimlik Kartı Kaybolursa Ne Yapmak Lazım?

Türkiye, eski kimliklerin yerine 2 Ocak 2017 tarihinde dağıtımına girişilen yeni çipli kimlik kartlarını kullanmaya başladı. Yeni çipli kimlik kartlarının kullanılmaya başlamasının sonrasında eski nüfus cüzdanın kabolması ile tam bir kabus yaşayan insanlar artık rahat bir nefes alabilecek. Çünkü, kayıp nüfus cüzdanınız art niyetli kişilerin eline geçtiği takdirde bunlarla şirket açmak dahil sizin kimliğinizi kullanarak vergi dairesinde mükellefiyet kaydı yapabiliyor, borç alıyor, kredi alıyor, hatta evlenebiliyordu. Yeni çipli kimlik kartları ile artık bu problemler bütünü ile sona eriyor.

ÇİPLİ KİMLİK KARTINIZ KAYBOLURSA NE YAPACAKSINIZ?

Herhangi bir nedenle Çipli kimlik kartının kaybedilmesi yada çalınması halinde kayıp ve çalıntı ihbarı yapılmasının ardından kimlik kartı iptal olacaktır. Bu işlemlerin daha çabuk olması için Alo 199 çağrı merkezini aramanız daha faydalı olur. Aksi halde bağlı olduğunuz nüfus müdürlüğüne şahsen müracaat etmeniz lazımdır.

Yeni Çipli kimlik kartının kaybolmasından ardından tekrar başvuru gerçekleştirilmeli. Kimliğini kaybedenler ilk olarak muhtarlıktan “nüfus cüzdanı talep formu” dolduracak. Son 6 ay içinde çekilmiş 3 biyometrik fotoğraf ve form ile Nüfus Müdürlüğüne müracaat yapılacak. Her duruma karşı yanınızda size ait olan, ehliyet, pasaport, memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı
Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi ve Yabancı ülke kimlik kartı yada pasaportundan birinin olmasında yarar var.

32 TL DEĞERLİ KAĞIT ÜCRETİ ÖDENİYOR

Önceden kimlik kaybetmenin cezası vardı ancak bu uygulama kanunda gerçekleştirilen değişiklikle yürürlükten kaldırıldı. Bu değişiklik ile idari para cezası yerine 2017 senesinde değerli kağıt ücreti ödemek yeterli geliyor. Bu ücret ise 32 TL.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal