Yeni KHK İle Bakanlıklar Tek Çatıya Toplandı

Anayasa değişikliklerine uyuma yönelik yayımlanan KHK ile bazı bakanlık ve kurumların teşkilat ve görevleri hakkındaki kanunlar yürürlükten kaldırıldı.

09.07.2018-15:44 - (Son Güncelleme: 09.07.2018-19:50) Yeni KHK İle Bakanlıklar Tek Çatıya Toplandı

Anayasa değişikliklerine uyum sağlanması amacıyla bazı Kanun ve KHK'lerde değişiklik yapılmasını içeren 703 sayılı KHK, Resmi Gazete'de yayımlandı.

KHK ile bazı bakanlık ve kurumların teşkilat ve görevleri hakkındaki kanunlar yürürlükten kaldırıldı.

AB BAKANLIĞI KALDIRILDI

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri hakkındaki 634 sayılı KHK, bugün yayımlanan 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yürürlükten kaldırıldı.

"Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" Resmi Gazete'nin son mükerrerinde yayımlandı.

703 sayılı KHK ile 3 Haziran 2011 tarihli ve 634 sayılı AB Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yürürlükten kaldırıldı.

MGK KANUNU YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI

KHK ile "2945 sayılı Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Kanunu" yürürlükten kaldırıldı.

Genelkurmay Başkanının Görev ve Yetkilerine Ait Kanun ile Yüksek Askeri Şuranın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun yürürlükten kaldırıldı. Bunlara ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yürürlüğe girinceye kadar söz konusu kanun hükümlerinin uygulanması devam edecek.

TSK PERSONEL KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK

KHK ile Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda da kısmi düzenlemeler yapıldı. General ve amiraller de dahil subayların rütbe bekleme sürelerine dair yapılan düzenlemeyle, bu süreler Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılıp kısaltılabilecek.

Muvazzaf subayların terfilerinin her sene 30 Ağustos Zafer Bayramı günü yapılmasına dair düzenleme kaldırılırken, orgeneral-oramirallerin Genelkurmay Başkanlığına atanmaları için belirlenen yaş sınırı 67 olarak korundu. Genelkurmay Başkanlığına atanan orgeneral-oramirallerin görevde kalma süresi ise söz konusu Kanunda belirlenen bekleme sürelerinden hariç tutuldu.

"MİT MÜSTEŞARLIĞI" BAŞKANLIK OLDU

1 Kasım 1983 tarihli ve 2937 Sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda bazı değişiklikler yapıldı.

"Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı" ibaresi "MİT" şeklinde, "Müsteşar" ibaresi "Başkan" şeklinde, "Milli İstihbarat Teşkilatı" ibaresi "MİT" şeklinde değiştirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal