Yeni Göreve Başlayacak Polisler İçin Bundan Sonra Zorunlu Olacak

Emniyet mensuplarının emekli sandığı olarak bilinen ve ihtiyaç duyan üyelerine kredi ve sosyal yardımlar sağlamak için kurulan Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) ilişkin çok önemli düzenlemeye gidiliyor.

04.12.2018-11:22 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-11:54)

Emniyet mensuplarının emekli sandığı olarak bilinen ve ihtiyaç duyan üyelerine kredi ve sosyal yardımlar sağlamak için kurulan Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) ilişkin çok önemli düzenlemeye gidiliyor. Düzenlemeye göre emniyet teşkilatı mensuplarının gönüllü olarak yer aldığı Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na katılım bundan sonra zorunlu olacak. Yeni düzenlemeyle POLSAN'ın daha kuvvetli bir mali yapıya kavuşturularak ortaklarına yaptığı yardımların yükeltilmesi plnlanıyor.

'DAİMİ ORTAĞIDIR' İBARESİ EKLENECEK

Kamu düzeni ve güvenliğinden sorumlu Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarına sosyal ve ekonomik yardımlar sağlamak üzere kurulan Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın tabi olduğu 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun 90. maddesine 'Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda göreve başlayan memurlar görevleri süresince Sandığın daimi ortağıdır.' ibaresi ilave edilecek.

BRÜT MAAŞIN YÜZDE 8'İ KESİLİYOR

Emekli Sandığı veya Sosyal Sigortalar Kurumu kesintisine esas olan brüt maaş veya ücretlerinin yüzde 8'inin aidat tutarı olarak kesildiği sistemde ödemeler maaş veya ücret bordroları üzerinden her ay kesilerek iki gün içinde Sandık hesabına yatırılmak suretiyle tahsil oluyor.

YÜZDE 40'INI ORTAKLARINA DAĞITIYOR

Ankara Sigorta, Atasu ve polpet gibi çeşitli bölümlerde pek fazla iştiraki olan Polis Bakım ve Yardım Sandığı bir sene boyunca ticari faaliyetlerinden elde ettiği karın yüzde 40'ını sandık ortaklarına birikimleri oranında kar payı olarak dağıtıyor. Geri kalan yüzde 60'lık kısım da kurumun öz sermayesine ilave ediliyor. Emeklilik, vefat, şehitlik ve maluliyet yardımı ise bu kısımdan veriliyor.

AYLIĞIN 15 KATI VEFAT YARDIMI

Üyelerine her ay emekli keseneğine (Sosyal Güvenlik kesintisi) esas aylığınızın yüzde 8'i ile tasarruf yapabilme imkanı veren POLSAN, en yüksek emekli keseneğine esas aylığının 15 katı vefat yardımı ile kısmi ve tam maluliyet yardımı da veriliyor.

PİYASA FİYATININ ALTINDA KONUT VE ARAÇ İMKANI

İhtiyaca ve üyelik zamanına göre çeşitlenebilen uygun maliyetle borç da veren sandık, anlaşmalı bankalardan sadece sandık ortaklarına özel avantajlarla konut finansmanı kullanabilme, kampanyalarla piyasa fiyatlarının altında araç ve konut sahibi olabilme, anlaşmalı sigorta şirketi üzerinden özel indirimle konut ve araç sigortası yapabilme, indirimli fiyatlarla uçak biletleri satın alabilme, anlaşmalı noktalardan indirimli alışveriş imkanı da sağlıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal