Yeni Göç Dalgası! Almanya'daki Suriyeliler Türkiye'ye Geliyor

Almanya'nın mültecilere aileleriye birleşmeleri konusunda zorluk çıkarmasının ardından Almanya'daki Suriyeliler Türkiye'ye dönmeye başladı.

12.04.2018-20:26 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-20:38) Yeni Göç Dalgası! Almanya'daki Suriyeliler Türkiye'ye Geliyor

Alman ARD televizyonunun duyurduğuna göre, "geçici koruma" statüsü alan mültecilere tanınan hakların kısıtlanması sebebiyle aile üyelerini Almanya'ya getiremeyen bazı Suriyeliler, kaçak yollarla yeniden Türkiye'ye dönmeye uğraşıyor.

TÜRKİYE'YE HERGÜN 50 MÜLTECİ GELİYOR

Bazı Suriyeli mültecilerin Türkiye'ye yolculuklarında eşlik eden haberciler, ARD televizyonunda, insan kaçakçılarıyla gerçekleştirdikleri söyleşilere de yer verdi. İsmi gizli tutulan bir kaçakçı, Türkiye'ye her gün aşağı yukarı 50 kişi götürdüğünü ve bunların çoğunluğunun Suriyeli olduğunu öne sürdü.

Federal Göç ve Mülteci Dairesinin (BAMF) kayıtlarına göre, geçen yıl ikametgahını değiştiren 4 bin Suriyelinin yeni adresi bilinmiyor.

GELEN MÜLTECİ SAYISI TAM OLARAK BİLİNMİYOR

Almanya'da yaşama izni olan Suriyelilerin, karayoluyla diğer AB ülkelerine gitmeleri mümkün olduğu için, Türkiye'ye geri gelen Suriyelilerin tam sayısı hakkında bir istatistik bulunmuyor.

ALMANYA, MÜLTECİ AİLELERİN BİRLEŞMESİNİ ZORLAŞTIRDI

BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin Almanya Temsilcisi Dominik Bartsch, münferit bazı olaylardan haberi olduğunu söylerken, böyle bir durumun gerçekleşmesinin Almanya'nın, ailenin korunmasına gerekli değeri vermediğini gösterdiğini söyledi.

Alman Yeşiller Partisi Mülteci Politikası Sözcüsü Luise Amtsberg de Alman hükümetinin politikasını ve mülteciler için aile birleşiminin zorlaştırılmasını eleştirdi.

"BU SAÇMA BİR DURUM"

Almanya'nın ve AB'nin göç krizinde Türkiye'nin yükünü hafifletmek amacıyla 2016 yılında anlaşma yaptığını söyleyen Amtsberg , "Şimdiyse geçici koruma verilmiş mülteciler, ailelerine kavuşmak için Almanya'dan Türkiye'ye gitmek zorunda kalıyorlar. Bu saçma bir vaziyet" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal