Yeni Genelkurmay Başkanı Belli Oldu!

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığı'na atanması ile beraber Genelkurmay Başkanlığı koltuğu boş kalmıştı. Yayınlanan kararname ile bu göreve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler atandı.

10.07.2018-09:43 - (Son Güncelleme: 10.07.2018-09:48)

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığı'na atanması ile boş kalan Genelkurmay Başkanlığına, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler getirildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 9. maddesinin ikinci fıkrası çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay 2. Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait atama kararları Resmi Gazete'de ilan edildi.

YAŞAR GÜLER BAŞA GEÇTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlara göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığı'na atanması ile boş kalan Genelkurmay Başkanlığına, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in ataması gerçekleştirildi.

ÜMİT DÜNDAR 'KARA'NIN LİDERİ OLACAK

Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Genelkurmay 2. Başkanlığına ise Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Metin Gürak atandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal