Yeni Basın Kartları Mavi ve Pembe Renk Olacak

Yeni basın kartları gazetecilere dağıtılmaya başlandı. Kartlardaki en büyük değişiklik sarı rengin terk edilerek, pembe ve mavi rengin kullanılması oldu.

02.07.2019-16:31 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-16:21)

Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlanmasının sonrasında dağıtımı durdurulan “sarı” basın kartları, basın mensuplarına verilmeye başlandı.

Gazetecilerin uzun süredir beklediği basın kartları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine dağıtıldı.

Yeni basın kartları, önce yabancı gazetecilere sonrasında basın kuruluşlarının Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine verildi. Diğer basın mensuplarına bu ay içerisinde verilmesi düşünülen basın kartlarının rengi de değişti.

Turkuaz ve pembe rengin kullanıldığı yeni basın kartının rengi hususunda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’un, “Sorumluluk bende. Sarı renk gibi bu renk de kabul edilecektir” dediği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş ile beraber basın kartını vermekle görevli olan Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve medya iletişim alanının düzenleyen bazı kurumlar oldukları haliyle kapatılarak, 10 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlanmıştı.

Eski basın kartının arka fonunda dünya silueti varken yeni basın kartında iletişim başkanlığı yazısı kullanılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal