Yeni Askerlik Sisteminde Temel Eğitim Süresi 1 Ay Olacak

Yeni askerlik sistemi ile alakalı yeni bir taslak ortaya çıktı. Taslağa göre bedelli askerlikte yaş sınırı kalkıyor. 1 ay temel askerlik süresinin ardından isteyen bedelli yapabilecek. Bedelli askerlik ücreti ise her sene değişecek.

14.02.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-09:24) Yeni Askerlik Sisteminde Temel Eğitim Süresi 1 Ay Olacak

Milli Savunma Bakanlığı, yeni sistemle alakalı çalışmalarını bitirdi fakat üstünde bazı değişiklikler gerçekleştirilebilecek. Yeni sistemde bedelli askerlik kalıcı duruma getirilirken yaş faktörü devreye girmeyecek. 20 yaşında askere gidenler temel eğitim süresinin tamamlanmasının ardından bedelli yapabilecek.

Bedelli askerlik kanunu çıktıktan sonra 600 binden fazla gencin başvuru yapması ve meydana gelen büyük talep, bedelli sistemin kalıcı duruma gelmesi için fikir birliği oluşmasını sağladı. Daha önce yaş sınırına bağlı olarak bir kereliğine çıkarılan bedelli askerlik, yeni sistemde devamlı hale getirilecek ve yaş sınırı olmayacak.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ HER YIL DEĞİŞEBİLİR

Temel eğitim süresinin 1 ay olması düşünülüyor. Bedelli askerliğin ücreti ise her sene belli bir kritere göre farklılaşabilir.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARI İÇİN 3-6 AY SEÇENEĞİ

Askerlik dönemi yükümlülerin eğitim haline göre 3, 6, 9 ve 12 ay olacak. Geride bıraktığımız günlerde askerlik sürelerinin azaltılmasıyla alakalı çalışmalar olabileceği bildiriliyordu.

Üniversite mezunları için seçenekli olarak 3 veya 6 aylık dönem olabileceği iddia ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ONAYINA SUNULDU

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen Yeni Askerlik Sistemi ile alakalı çalışmanın ilk taslağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına verildi.

"SONUÇLAR KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAKTIR"

Bakanlık'tan yayınlanan açıklamada şu sözler kullanıldı:

"Yeni Askerlik Sistemi ile alakalı olarak ise; çalışmamızın ilk taslağı Kabine Toplantısında Sn. Cumhurbaşkanımıza sunulmuştur. Çalışmalarımız, diğer Bakanlıklar/Kurumlarla koordineli olarak sürüyor. Amacımız, toplumdan geniş bir kabul görecek, bütün ihtiyaçları ve istekleri karşılayacak dengeli bir sistem kurmaktır. İlerleyen günlerde çalışmalar Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına verilecek. Sonuçlar müteakiben kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal