Yeni Askerlik Sistemi Yasalaşırsa 6 Aylık Askerliğini Bitirenler Terhis Olacak

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni askerlik sistemiyle ilgili sorulara cevap verdi. Muş, kanunun geçmesi halinde şu anda silah altında olanları da kapsayacağını söyledi.

23.05.2019-11:20 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-11:14)

Askerlik sisteminin değişikliği ile alakalı kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na verildi. Mesele ile alakalı açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Yeni sistem kanunlaştığında, 6 ay askerlik yapmış olanlar terhis olabilecek" dedi.

Teklifle alakalı basın mensuplarına açıklamalar yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, şu bilgileri aktardı:

"Meslek Yüksek Okulları mezunları da yedek subay olarak vazife yapabilecek. Görevlerinin sonunda talep durumunda yedek subaylıktan astsubaylığa geçebilecekler. Subaylığa geçmeleri için önlerinde engel olmayacak. Bedelli askerlik kalıcı hale gelecek. Bedeli yatıranlar bir aylık sürede askerlik vazifesini yapmış olacak. Yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar bedelliden yararlanamayacak. Kanun yürürlüğe girmeden yoklama kaçağı veya bakaya olanlar bir seferliğine bedelliden yararlanabilecekler. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ayı dolduran terhis olabilecek. 6 ay daha vazife yapma imkanları var. Kendilerine ücret verilecektir. Komisyon 48 saati beklemeden bir araya gelebilir. Bedelli askerlikte yaş sınırı kalkacak."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal