Yeni Askerlik Sistemi Tasarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunuldu

Yeni askerlik sistemi hükumetin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Alınan bilgilere göre geçen haftaki kabine toplantısı ardından taslak kanun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu.

06.02.2019-11:38 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-11:31) Yeni Askerlik Sistemi Tasarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunuldu

Son derece makul bir fiyat olan 15 bin lira karşılığında, 21 günlük bedelli askerlik kanununun Meclis'ten geçmesi, yüz binlerce vatandaşın önündeki yükü hafifletti.

Şimdi sıra bedelli askerliğin devamlı hale getirilmesinde. Bu hususta Milli Savunma Bakanlığı, Bakan Hulusi Akar önderliğinde çalışmalar yaptı.

ERDOĞAN'A SUNULDU

Gerçekleştirilen çalışmalar geride bıraktığımız hafta kabine toplantısında, taslak şeklinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu.

YENİ SİSTEM

Milli Savunma Bakanlığı'nın sunduğu modelde, askerlik 6-9-12 ay gibi zaman dilimlerine yayılacak.

Fakat öncesinde 3 ay temel eğitim süresi var. Yani askerliğini bedelli olarak gerçekleştirecek bir kişi, en az 3 ay temel eğitim almak mecburiyetinde. Ardından isterse askerde kalıp, asgari ücrete yakın bir maaş da alabilir.

TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen taslağın ayrıntılar şimdilik medyayla paylaşılmadı fakat, üstünde birtakım değişikliklerin olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 3 ay temel eğitim süresini uzun bulduğu bildiriliyor. Bu süre Milli Savunma Bakanlığı tarafından kısaltılabilir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal