Yeni Askerlik Düzenlemesi 25 Haziran'da Oylanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni askerlik düzenlemesinin maddelerine ilişkin görüşmeleri tamamlandı. 65 maddenin tümü üzerindeki oylama ise 25 Haziran Salı günü düzenlenecek. Zorunlu askerliği 6 aya indiren önergede özellikle Cumhurbaşkanı'na muafiyet yetkisi veren maddede değişiklik söz konusu

21.06.2019-14:23 - (Son Güncelleme: 21.06.2019-14:34)

Yeni askerlik düzenlemesinin maddeleri üzerindeki görüşme tamamlandı. 65 madde Meclis'te kabul edildi. Düzenlemenin sn oylaması Salı günü yapılacak.

Zorunlu askerliği 6 aya indiren ve bedelli askerliği kalıcı hale getiren yeni askerlik sistemi hakkındaki düzenlemeler Meclis'te kabul edildi.

Genel Kurul görüşmeleri esnasında Cumhurbaşkanı'na bazı kişileri askerlikten muaf tutma yetkisi sunan maddede değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle, Cumhurbaşkanı doğrudan yetkili olmayacak. Değiştirilen madde doğrultusunda, Milli Güvenlik Kurulu'nun gerekli gördüğü sahalarda Milli Savunma Bakanlığı teklifiyle askerlikten muaf olunacak.

BAKAYA VE YOKLAMA KAÇAKLARI BİR DEFAYA MAHSUS BEDELLİ YAPABİLECEK  

Yeni düzenlemeyle birlikte ayrıca, bakaya ve yoklama kaçakları, bir defaya mahsus olmak üzere kuraya katılmadan bedelli askerlik yapabilecek. Bakaya ve yoklamaya kaçağı 460 bin kişi, 1 Kasım'a kadar başvurmaları durumunda düzenlemeden faydalanabilecek.

Bakaya ve yoklama kaçakları yasanın ardından kalıcı hale getirilecek bedelliden artık faydalanamayacak. Eğitimlerine ve işlerine devam edemeyecek günlük olarak da on lira ceza ödeyecek.

Bunun yanı sıra Doğu ve Güneydoğu sınır bölgelerinde görev yapanlara bin lira daha ek maaş ödenecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal