Yeminden Sonra İlk Müjdeyi Verdi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Şentop, bedelli askerlik meselesinde, "Bedelli askerlik ile ilgili kanunlar yapılmış. Şahsi kanaatim, bu konu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenlenebilir. TSK ihtiyaçlarına göre yapılabilir" şeklinde konuştu

09.07.2018-21:50 - (Son Güncelleme: 09.07.2018-21:44)

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Şentop, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) Cumhurbaşkanlığı yemin töreni öncesi Habertürk'ün sorularını cevapladı. Mustafa Şentop, bedelli askerlik meselesinde, "Bedelli askerlik ile ilgili kanunlar yapılmış. Şahsi kanaatim, bu konu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenlenebilir. TSK ihtiyaçlarına göre yapılabilir" şeklinde konuştu.

"BEDELLİ ASKERLİKLE İLGİLİ KANUNLAR YAPILMIŞ"

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Şentop, bedelli askerlik konusunda, "Bedelli askerlik ile ilgili kanunlar yapılmış. Şahsi kanaatim, bu konu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenlenebilir" dedi fakat bu konuda net bir tarih vermedi.

"TSK İHTİYAÇLARINA GÖRE YAPILABİLİR"

Habertürk.com yazarı Muharrem Sarıkaya ve Habertürk Ankara Haber Müdürü Sibel Erdem'in sorularını cevaplayan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Şentop, bedelli askerlik hakkında açıklamalarda bulundu.

Mustafa Şentop, "Anayasa'da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kanun arasındaki ilişkileri belirledik. Bedelli askerlik ile ilgili kanunlar yapılmış. Şahsi kanaatim, bu konu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenlenebilir. TSK ihtiyaçlarına göre yapılabilir. Bazı düzenlemeler yapılabilir" şeklinde konuştu ama bedelli askerlik için net bir tarih vermedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal