Yedek Astsubay Olmak İsteyenlere Bir Çok Hak Tanınıyor

Yeni askerlik sistemi ile başlayan yedek astsubaylık uygulamasına 9 bin kişi başvurdu. Askerliğini uzatmak isteyenlere bir çok hak tanınıyor. İşte o haklar...

06.08.2019-10:39 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-10:29) Yedek Astsubay Olmak İsteyenlere Bir Çok Hak Tanınıyor

5 Haziran'da devreye alınan yeni askerlik sistemine göre yükümlülerin hepsi eğitim durumu gözetilmeden 6 ay askerlik yapıyor. Bedelli askerlik uygulamasının da sürekli hale getirildiği sistemde meslek yüksek okulu mezunları için kurulan 'yedek astsubaylık' uygulaması yoğun ilgi görüyor. Yeni sistemle kısa zamanda 9 bine yakın genç, yedek astsubay olabilmek için başvuru yaptı.

AYDA EN AZ 2 BİN 146 LİRA ÖDEME

- Erbaş ve erlerden istekli olanlar, terhise hak kazandığı tarihten geçerli olmak üzere 6 ay süreyle askerliğe devam edebilecek.

- Bu durumdaki erlere ikinci 6 ay süresince aylık 2 bin 146 lira, onbaşılara 2 bin 285 lira ve çavuşlara 2 bin 423 lira harçlık ödenecek.

- Askerliğini uzatanlardan Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır şehirlerindeki hudut birliklerinde vazife yapanlara ayrıca ek ödeme verilecek.

- Hudut vazifesinde olanların harçlıklarına azami 1053 lira ek yapılacak.

- Askerliğini uzatanlara ayrıca TOKİ ev alımında öncelik tanınacak, iş kurabilmeleri için devlet bankalarından uygun faizle kredi verilecek.

- TSK ayrıca ikinci altı ay silah altında olanlara; personel alım sınavlarında ek puan, sözleşmeli personel temini gibi haklar sunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal